Det sker i

Silkeborg


<< Tilbage til Sommerferie i Silkeborg


Børnenes sommer i Silkeborg byder på masser af sjove oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Her på Det Sker i Silkeborg har vi samlet en stor guide til sommeroplevelser i børnehøjde. I får inspiration til uforglemmelige ture og oplevelser, som I kan drage ud på sammen, og så får I et stort overblik over alle de sommerferieaktiviteter, som jeres børn kan tilmelde sig over sommeren.

Rigtig god sommer – vi ses derude!

Sommeroplevelser i børnehøjde


Bagende af togvogn ved station

TOGTUR FOR FULD DAMP!

VETERANBANEN BRYRUP-VRADS


Veteranbanen Bryrup-Vrads tager jer med på eventyr tilbage i tiden. Når I sætter jer til rette i passagervognene bag det flotte lokomotiv, er det en sjov og specielt oplevelse for børn og voksne. I kommer med på en tog-tur som i de gode gamle dage.

Se køreplanen og læs mere >>

barn på båd der peger på hjuldamperen Hjejlen

MED HJULDAMPEREN PÅ DE SMUKKE SØER

HJEJLEN


Oplev de smukke Silkeborgsøer og Himmelbjerget med Hjejlen – verdens ældste kulfyrede hjuldamper. De forskellige anløbssteder langs med søerne giver mulighed for at kombinere turen med kortere vandreture til.

Find sejltider og læs mere >>

Træskulptur udformet som en kæmpetrold der knæler i skoven

BESØG KÆMPETROLDEN I SKOVEN

KÆMPETROLDEN STÆRKE STORM


Kæmpetrolden Stærke Storm sidder i skovene omkring Ørnsø og passer på skovens dyr. Han gemmer sig lidt, så du skal gå på opdagelse for at finde ham. Start ved Kunstcentret Silkeborg Bad og gå op i skoven mod syd.

Læs mere >>

Kæmpe agern i Skulpturparken

FIND DET 4 METER HØJE AGERN PÅ SKULPTURJAGT VED DET HISTORISKE SILKEBORG BAD

SKULPTURPARKEN


I skulpturparken er der plads til både fri leg og til fordybelse. Blandt skulpturerne finder i et fire meter højt agern, en familiefar med hestehoved og et instrument til at måle skyerne. Hent Kunstcentret Silkeborg Bads Skulpturjagt til mobilen (åbner i .pdf) og kom hele parken rundt.

Læs mere >>

Billede af gårdlængerne på Høgdal

KLAPPEDYR OG HISTORISK HYGGE VED HØGDAL

HØGDAL


Høgdal er en kulturhistorisk perle, der er placeret midt i den smukke midtjyske natur. Den 4-længede gård er en tidslomme, der tager jer med tilbage til de gode gamle dage, hvor dyrene skal klappes og fodres, frokostkurven kan nydes på tæppet i det grønne, og hvor det idylliske landbrugsliv blev levet uden hjælp fra maskiner.

Læs mere >>

Svømmende odder i vand

SLÅ JER LØS PÅ VANDLEGEPLADSEN OG OPLEV DE LEGESYGE ODDERE

AQUA AKVARIUM & DYREPARK


Oplev oddernes vilde leg, besøg grævlingen i den underjordiske hule og kig ned i storkens rede. På vand-legepladsen er der sprøjtende vandsjov til mange timer. Skyd løs med vandkanonerne, eksperimentér med vand gennem slusesystemer og snig jer under det lunefulde vandtårn – hvis I tør!

Læs mere >>

Minigolfbaner med træer og ishus i baggrunden

HOLE-IN-ONE PÅ INDELUKKETS KRINGLEDE BANER

INDELUKKETS MINIGOLF


Danmarks ældste 18-huls minigolfbane ligger naturskønt i Indelukket ned til Gudenåen. Her kan I købe både is, mad og drikke i Indelukkets Snackbar, eller tage et tæppe med og nyde jeres medbragte mad og drikkevarer.

Læs mere >>

Børn med solbriller der ligger i græsset

LEG OG EKSPERIMENTER MED KUNSTEN PÅ MUSEUM JORN

MUSEUM JORN


Besøg Museum Jorn og oplev kunstens magi. Om du besøger vores åbne værksteder, prøver kræfter med forskellige eksperimenter, drikker varm chokolade i cafeen, eller fortæller en historie om kunsten, så er Museum Jorn et sted, du kan opleve med hele kroppen.

Læs mere >>

Luftfoto af stor labyrint i landskabet

BLIV VÆK I ALVERDENS SJOVE LABYRINTER

LABYRINTHIA


I temaparken finder du hele ni forskellige labyrinter. Du kan udfordre dig selv og dine nærmeste i Europas største 3D-Labyrint, eller opleve labyrinter kendt fra oldtiden. I vandlabyrinten bliver du måske en smule våd, og så kan du træne ”de små grå” i Puzzle Centeret.

Læs mere >>

Skater der svæver i luften

SLÅ JER LØS PÅ MOTORVEJENS TAG PÅ ET, TO, TRE, ELLER FLERE HJUL

SILKEBORG SKATEPARK


Alle på små hjul kan bruge den 6.000 kvadratmeter store skatepark. Du kan for eksempel køre med løbehjul, rulleskøjter eller bmx’ere på de forskellige forhindringer. Du kan også bare “free-ride” ud i solnedgangen på den godt 4.000 kvadratmeter store del af betondækket, der stadig står uberørt.

Læs mere >>

Falkoner med stor Bald Eagle på hånden

KOM HELT TÆT PÅ BISONOKSER OG VERDENS STØRSTE ROVFUGLE

SILKEBORG ØRNERESERVAT, ROVFUGLESHOW & BISONFARM


I Silkeborg Ørnereservat kan I opleve verdens største rovfugle og møde den passionerede falkoner Flemming Sanggaard. Reservatet byder også på et møde med de mægtige amerikanske bisonokser, og så kan I gå på opdagelse i den hemmelighedsfulde Ugleskoven.

Læs mere >>

Mos i skovbund med sti i baggrunden
Natur i Silkeborg

TAG PÅ JORDOMREJSE I ABORETET

ABORETET


Tag på jordomrejse i arboretet i Silkeborg, hvor I kan gå på opdagelse blandt Nordamerikas, Europas og Asiens træer og planter. Turen foregår på stier i det smukke område ved Brassø og Remstrup Å og kan nemt kombineres med et besøg på AQUA Akvarium & Dyrepark, som ligger lige bag arboretet.

Læs mere >>

To børn i skoven med grafik på billede

SKØRE EVENTYR VENTER I SILKEBORGS FANTASTISKE NATUR

NATUREVENTYR


Fire skøre og dramatiske natureventyr venter på at blive udforsket rundt om i Silkeborgs fantastiske natur. Her bliver I sendt ud på en kortere vandrerute med jeres telefon i hånden, hvor I sammen skal finde frem til de steder historien udspiller sig.

Hent app’en og læs mere >>

Sommerferieaktiviteter 2021


Uge 26


UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

ALLETIDERS ATLETIKSKOLE

SAK77


Atletikskolen foregår over fire dage med masser af løb, spring, kast, leg og sjov, hvor du vil blive udfordret. Nogle af SAK77s egne dygtige atleter vil være instruktører.

Læs mere >>

SIF FODBOLDSKOLE

SILKEBORG IF


For drenge og piger født i årgang 2011, 2010, 2009, 2008! SIF fodboldskole i uge 26 er fem dage med masser af fodbold, hvor sjov og læring går hånd i hånd og der med garanti skal spilles en masse fodbold.

Læs mere >>

FERIEFJER – BADMINTON OG HYGGE I HA85

HA85


Gå ikke glip af tre dage med sjov og lærerig badminton. Deltagerne får nogle gode og aktive dage med jævnaldrende, som også elsker at spille badminton. Nye venskaber kan opstå.

Læs mere >>

SOMMERTENNISSKOLE

SILKEBORG TENNISKLUB


Giv dit barn en sjov start på sommerferien med 4 aktive dage på tennisskole i Silkeborg Tennisklub. Dagene bliver fyldt med masser af tennis, gode oplevelser, sjove udfordringer og fællesskab. Dygtige instruktører er klar til at give dit barn én på opleveren!

Læs mere >>

SOMMERSKOLE – TENNIS OG PADEL

ØBG SILKEBORG


Giv dit barn en sjov start på sommerferien med 4 aktive dage på sommerskole hos ØBG Silkeborg Tennis og Padel. Dagene bliver fyldt med masser af tennis, padel, gode oplevelser, sjove udfordringer og fællesskab. Dygtige instruktører er klar til at give dit barn én på opleveren!

Læs mere >>

DANCE CAMP 2021

SILKEBORG IF DANS


Silkeborg IF Dans afholder for 11. år i træk Dance Camp. Vi og vores dygtige instruktør team står klar til at tage imod jer med en masse nye og spændende dansetrin og koreografier i forskellige dansegenre så som Hip Hop, Showdance, Tik Tok mm – du behøver ingen erfaring, alle kan deltage og holdene bliver opdelt efter alder og niveau.

Læs mere >>

AGANAK SNAK

MUSEUM JORN


Tag din familie med på en spændende rejse ind i kunsten og fortællingernes verden. Vi går på opdagelse blandt museets værker, og finder et værk som vi sammen skaber en spændende historie ud fra.

Læs mere >>

TECHCAMP KJELLERUP

SILKEBORG BIBLIOTEKERNE


Har du lyst til at tilbringe lidt af sommerferien med at lege med robotter, kodning, 3D print, t-shirt tryk og meget mere? I løbet af de to dage kommer du til at stifte bekendtskab med 3D print, design og blokkodningsprogrammet mBlock, når vi skal lave robotolympiade med vores mbots.

Læs mere >>

SKRIVE-CAMP KJELLERUP

SILKEBORG BIBLIOTEKERNE


Vi mødes på Kjellerup Bibliotek, hvor vi skal høre oplæg fra forfatter Sandra Schwartz, som har skrevet tonsvis af bøger til børn og unge, for eksempel Kaptajnen og Bolsjeprinsessen, Mission feriekys og Zombiehunden. ‘Du kommer også til selv at prøve kræfter med at skrive.

Læs mere >>

TECHCAMP SILKEBORG

SILKEBORG BIBLIOTEKERNE


Har du lyst til at tilbringe lidt af sommerferien i Bibliotekets Makerspace med at lege med robotter, kodning, 3D print, t-shirt tryk og meget mere? I løbet af de to dage kommer du til at stifte bekendtskab med 3D print, design og blokkodningsprogrammet mBlock, når vi skal lave robotolympiade med vores mbots.

Læs mere >>

SKRIVE-KUNST-CAMP SILKEBORG

SILKEBORG BIBLIOTEKERNE


Tirsdag mødes vi på Silkeborg Bibliotek, hvor vi skal høre oplæg fra forfatter Sandra Schwartz. Onsdag besøger vi Museum Jorn, hvor vi sammen med kunstformidler Sidse Tronhjem Lauritsen skal lave en række øvelser der blander tekst og billede, og hvor museets værker giver inspiration til, hvilke historier vi skal skrive.

Læs mere >>

DANSEBALLADEN

DEN KREATIVE SKOLE


Kan du lide at danse, selv finde på trin og optræde for et publikum? Så er denne uge lige noget for dig! Vi skal nemlig lave en danseforestilling på bare 4 dage! – og den 5. dag opfører vi den i Jysk Musikteater i Silkeborg, hvor andre DanseBALLADEN-grupper også kommer.

Læs mere >>

JAZZCAMP FOR PIGER

DEN KREATIVE SKOLE


4 dage kun for piger! Vil du lære at improvisere, skrive musik og spille i band? JazzCamp for Piger er fire spændende dage med fokus på at spille sammen og skabe musik med dit eget nye band! Det er for dig, der er pige eller føler dig som en pige og går i 3.-9. klasse.

Læs mere >>

SOMMER MED UNGSILKEBORG

UNGSOMSSKOLEN SILKEBORG


Silkeborg Ungdomsskole har i uge 26 et hav af tilbud , du kan deltage i: Skate, foto, kreativt værksted, kano, boksning, fitness, fiskeri, madlavning, graffiti og meget mere. 

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

I SVEND GRATHES FODSPOR – MIDDELALDERENS MAGTKAMPE – FAMILIEVANDRING

MUSEUM SILKEBORG


Kom med på en vandring tilbage til Danmarks middelalder, hvor blodige slag, luskede intriger og bitre magtkampe satte dagsordenen. Vi følger kong Svend og hører om kongernes kamp på Grathe Hede, Blodgildet i Roskilde, og hvad der skete med landet bagefter.

Læs mere >>

Uge 27

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

AGANAK SNAK

MUSEUM JORN


Tag din familie med på en spændende rejse ind i kunsten og fortællingernes verden. Vi går på opdagelse blandt museets værker, og finder et værk som vi sammen skaber en spændende historie ud fra.

Læs mere >>

PULSSKOLEN

SILKEBORG GYMNASIUM


Pulsskolen er for alle som kan lide at bevæge sig. Alle kan være med uanset om man har prøvet idrætsgrenene før eller ej. Det er netop det, der gør Pulsskolen unik. Kernen er legen og glæden ved idræt.

Læs mere >>

SÆBEBOBLEMANIA

SILKEBORG BIBLIOTEK


Kom og leg i bibliotekets boblende sæbeboble værksted. Her kan man prøve at lave kæmpestore sæbebobler eller male kunstværker med farvede sæbebobler. Aktiviteten foregår ved hovedindgangen til biblioteket alle hverdage i uge 27 fra kl. 10-13. Det er gratis at være med.

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

SOMMER MED UNGSILKEBORG

UNGSOMSSKOLEN SILKEBORG


Silkeborg Ungdomsskole har i uge 26 et hav af tilbud , du kan deltage i: Skate, foto, kreativt værksted, kano, boksning, fitness, fiskeri, madlavning, graffiti og meget mere. 

Læs mere >>

Uge 28

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

Uge 29

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

Uge 30

GYMNASTIKSKOLE ALLROUND

SILKEBORG SPORTSCENTER


Allround gymnastik med spring og akrobatik for både begyndere og øvede. Det er 3 sjove dage med maser af gymnastik, spring, akrobatik og rytme i Silkeborg Sportscenter, hvor der vil blive sprunget i springgravene.
For drenge og piger i alderen 8 til 16 år.

Læs mere >>

GYMNASTIKSKOLE

LANGSØSKOLEN


Rytme gymnastik, Grand Prix Gymnastik begynder og øvede piger fra 9 til 16 år. 3 dage med sjov rytme gymnastik arbejde med bold og sjippetove. Grundtræning, ballettræning, styrke og smidighed, men ikke mindst social samvær, danse og kreativ udfoldelse.

Læs mere >>

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

OCEAN RESCUE CAMP I SILKEBORG

DGI


Ocean Rescue Camp er en camp for vandglade børn og unge i alderen 10-16 år. Her bliver de budt på udfordrende og sjov træning med udgangspunkt i de færdigheder, som kystlivredderen skal beherske.

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

Uge 31

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

BALLETCAMP 6-10 ÅR

DEN KREATIVE SKOLE


Er du 6-10 år og har du en balletdanser i maven? Så kom og være med til BalletCamp i uge 31! Du kan være med både som nybegynder og som øvet. Hver dag begynder vi med at varme op, så vi er helt klar i kroppen til at danse. I løbet af ugen kommer du til at lære både en klassisk og en moderne balletdans samt en ’character’-dans, som minder meget om en folkedans.

Læs mere >>

PÅ TOPPEN AF SILKEBORG

MUSEUM SILKEBORG


Du har nu mulighed for at komme en tur op på Papirtårnets tagterrasse. Den ligger på 23. etage, 70 m. oppe. Turen er ledsaget af en guide, der blandt andet vil fortælle om Papirtårnet, Silkeborg by, Papirfabrikken og udsigten.

Læs mere >>

ÅRETS FEDESTE CS:GO-SUMMERCAMP

HA85


Brænder du for esport og særligt CS:GO, så er HA85 Esports sommertilbud lige noget for dig. Det forventes, at du har erfaring med spillet og er indstillet på at deltage i den fælles træning foran computeren, samarbejdsøvelser og lette fysiske aktiviteter.

Læs mere >>

KAJAK SOMMERSKOLE 2021

SILKEBORG KAJAKKLUB


Har du lyst til at ro kajak og tage del i et socialt fællesskab, pjaske med vand og afprøve forskellige kajaktyper? Vi ror 2 ture om dagen og spiser frokost i kajakklubben i mellemtiden. Sommerskolen er for alle, også selvom det er første gang du skal sidde i en kajak.

Læs mere >>

SOMMER MED UNGSILKEBORG

UNGSOMSSKOLEN SILKEBORG


Silkeborg Ungdomsskole har i uge 26 et hav af tilbud , du kan deltage i: Skate, foto, kreativt værksted, kano, boksning, fitness, fiskeri, madlavning, graffiti og meget mere. 

Læs mere >>

Uge 32

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

Uge 33

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

Uge 34

UD I KUNSTEN OG NATUREN

MUSEUM JORN


På denne rute skal I bevæge jer ud i landskabet, som Asger Jorn gjorde det. I kommer til at færdes langs vandet, i skoven, på heden og i byen.

Læs mere >>

SOMMERFERIEVÆRKSTEDER

MUSEUM JORN


Er du nysgerrig på kunst og på hvordan Miró og Jorns skabte deres kunstværker? Har du selv prøvet at arbejde med tekstiler når du selv er kreativ? I værkstedet finder du materialer så du kan være kreativ og skabe din egen vævning med inspiration fra Miró og Jorns kunstværker.

Læs mere >>

<< Tilbage til Sommerferie i Silkeborg