Det sker i

Silkeborg

Æter/Aether

Alle | 27. februar - 29. marts 2024 kl. 11.00 - 16.00

Det historiske begreb ÆTER er det ubestemmelige ”æteriske”, rene stof, som ifølge klassisk filosofi og fysik fyldte himmelrummet, der senere blev trukket ned til de lavere luftlag, hvor den tjente som en substans, gennem hvilken men tænkte at lysstråler og elektromagnetiske bølger måtte bevæge sig.

Historisk set har Æter givet anledning til mange spekulationer: hvordan fastholder man dette stof, hvordan måler, vejer, beskriver eller billedliggøre man det? I moderne tider har både fysikere og kunstnere har forsøgt at sætte ord og form på Æter som fænomen.


ÆTER er en stor nordisk udstillingssatsning, der viser værker af 12 kunstnere fra Danmark, Island, Finland og Norge. Udstillingens titel og koncept er formuleret af de to kunstnere Vinni Frederiksen og Ane Fabricius Christiansen, og de medvirkende er inviteret til at bidrage med værker, der beskæftiger sig med tematikken - hvordan Æter fremtræder, hvordan vi kan begribe det, og hvilke svært håndgribelige eksistentielle ideer er den også et forsøg på at artikulere.

De arbejder ud fra hver deres praksis og bidrager dermed til en helhed, der fylder samtlige udstillingssale på KunstCentret Silkeborg Bad.


Deltagerne er: Anett Biliczki, Pipaluk Lake, Pekka Paikkari (FI), Grethe Wittrock, Inge Lise Westman, Kasper Friis Kjeldgaard, Erna Skúladóttir (IS), Hanne Friis (NO), Lise Seier Petersen, Barbara Amalie Skovmand Thomsen og de to initiativtagere Vinni Frederiksen og Ane Fabricius Christiansen.

Silkeborg bugner af oplevelser:

Læseklub: Fascinerende fagbøger

Alle|29. februar 2024

Repair Cafe Silkeborg

Alle|29. februar 2024

Spilcafé på Museum Jorn

Alle|29. februar 2024