Det sker i

Silkeborg

Huun Hur Tu

Musik & Comedy | 29. oktober 2021 - kl. 20:00

Mød det verdensberømte ensemble Huun Huur Tu som New York Times har kaldt 'a musical miracle'. Med enestående originalitet kombinerer de fire musikere hypnotisk strubesang fra mongolsk tradition med både traditionelle og moderne instrumenter.

Denne aften får Kedelhusets publikum chancen for en overjordisk oplevelse, som har lamslået fyldte koncertsale og kirker over hele verden.

Huun Huur Tu er især blevet kendt for den helt specielle sangteknik, kaldet strubesang, hvor én person kan synge op til tre toner på en gang. Men det er slet ikke hele fortællingen om ensemblet, som stammer fra den russiske delstat Tuva - lige midt i det centrale Asien med Mongoliet som nærmeste nabo.

Musikerne supplerer deres utrolige vokalharmonier med traditionelle, håndbyggede instrumenter fra Tuva. Helt specielle strygeinstrumenter, shamanske trommer, mundharpen 'khomus' og perkussive hestehove mm. kombineres med vestlige instrumenter, herunder elektroniske.

En af gruppens grundlæggere, Kaigal-ool Khovalyg, var hyrde på Tuvas sletter, før han og de andre musikere blev et internationalt fænomen, som blandt andet har spillet med stjerner som Frank Zappa, Ry Cooder og Kronos Kvartetten.

'- an amazing work of harmonical unity and beauty'. Jazz Thing

'- kvartetten er]tættere på noget oprindeligt. Ikke en mere primitiv kultur, slet ikke, blot tættere på dét, vi alle kommer fra. Og jeg skal gerne indrømme et stik af misundelse undervejs'. Information

'The throat singing tradition from Tuva develops an archaic fascination from which you can hardly withdraw'.
Karlsruhe Kurier

Fredag 29. oktober 2021, kl. 20.00 - døren åbner kl. 19.00.
(Flyttet fra 21. maj 2021 - allerede købte billetter er gyldige til den nye dato)
Siddende koncert, Kedelhuset, Silkeborg.
Billetpris: kr. 175,- inkl. gebyr Unge under 25: kr. 95,- inkl. gebyr.

Arr. Kedelhuset

Silkeborg bugner af oplevelser:

”Kur uden ord – badet i lyd”

Musik & Comedy|14. juni 2021

Miró og Jorn

Kunst & Scene|15. juni 2021

Højland - Michael Kamp

Viden & Foredrag|19. juni 2021

Silkeborg Regatta 2021

Sport & Outdoor|19. juni 2021