Det sker i

Silkeborg

Rumlig Form

Kunst & Scene | 27. marts - 10. april 2023 kl. 12.00 - 16.00

Mini særudstilling af foreningen Seriøs strik for sjov i Viborg/særudstillingen kan opleves indtil påske

Foreningen Seriøs strik for sjov er en forening for håndstrikkere, som har eksisteret siden 2005. Der er lokalgrupper i Viborg, Silkeborg, Aarhus og Vejle. Foreningen forener det seriøse strik med det sjove. Der er krav til kreativitet og udfordringer med forskellige temaer til hver udstilling. Det må gerne være nytænkende, givende og inspirerende. 
Her forenes glæden ved at skabe med ambitioner om at skabe respekt omkring det seriøse tekstile håndværk.

I udstillingen kan du bl.a. opleve værker af Hanne Pjedsted og mange andre. Der vil være strikkede lampeskærme, smukke trøjer, coronakrus og meget andet fra strikkerne, som strikker for sjov. 

Det at strikke ligger meget tæt på Blicheregnens DNA.  Blicheregnen er jo en tekstilegn med tidligere tiders hosebindere og hosekræmmere. Det er skæbner og fortællinger fra 1800-tallet, som St. St. Blicher har udødeliggjort i sine noveller med Cecilie og Esbens ulykkelige kærlighedshistorie i Hosekræmmeren, og med E Bindstouw, hvor man mødes og fortæller historier, mens man binder hoser, altså strikker strømper. Dermed bygger Seriøs strik for sjov videre på en gammel lokal tradition, hvad alle lærte at strikke fra 6-årsalderen og fortsatte til de knap kunne se mere. 

I museets faste udstillinger kan man opleve strikkeprocessen fra kartning til salg af hosebindernes hoser til hosekræmmerne, som solgte strømperne videre til både København og hertugdømmerne. Som Niels Blicher nævner, De hvideste hoser kom fra Thorning.

Derfor hænger udstillingen og strikkefestivalen tæt sammen med historien på Blicheregnen, og strikkerne bygger videre på en lang tradition af strikkere, som både har strikket for fornøjelsens skyld og for at få brød på bordet.

Den lille særudstilling kan opleves til og med påske. 

Silkeborg bugner af oplevelser:

Byg din egen minikatapult

Kunst & Scene|25. marts 2023

VENDEPUNKT PÅ HEDEN

Kunst & Scene|27. marts 2023

Offentligt Skøjteløb

Sport & Outdoor|26. marts 2023

Utroligt

Kunst & Scene|24. marts 2023