Det sker i

Silkeborg

Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse

Sport & Outdoor | 2. oktober - 16. oktober 2022 kl. 11.00 - 16.00

Gå på opdagelse i den skønne natur omkring Silkeborg i særudstillingen "Silkeborg Outdoor - fra overlevelse til oplevelse" på Hovedgården. FORLÆNGET

Sejl i kajak(simulator) ned ad Gudenåen, bliv klogere på, hvilke spor af fortidens mennesker der gemmer sig i Vesterskoven, hør fortællingen om stenalderens jægere ved Langsøen, og se den imponerende sølvskat med over 600 mønter, der i vikingetiden blev nedlagt ved Hærvejen. Det er nogle af de ting, du kan opleve i Museum Silkeborgs nye, stort anlagte særudstilling.

I udstillingen har vi taget udgangspunkt i udvalgte områder ved å, sø, skov og Hærvejen, som i dag bliver brugt til outdooraktiviteter, men som også gemmer på spændende historier om tidligere tiders brug. Historierne formidles gennem opstillinger, der viser krydsfeltet mellem nutid og fortid, udstilling af flere unikke forhistoriske og historiske genstande, fine modeller, digitale installationer og særlige fortællinger for børn.

Udstillingen er for både store og små, der har lyst til at blive klogere på de skjulte historier, der gemmer sig i landskabet omkring Silkeborg. Ved at se udstillingen vil du forhåbentligt få endnu mere ud af din tur, næste gang du fx sejler på Silkeborg Langsø og Gudenåen, bader i Thorsø, kører MTB i Vesterskoven eller vandrer på Hærvejen.

Til udstillingen er der indlånt genstande fra både Nationalmuseet, Moesgaard Museum, Silkeborg Bunkermuseum, Silkeborg Arkiv, Museum Skanderborg, private og det lokale erhvervsliv. Udstillingen er en del af projektet ”I fortidens fodspor” – et partnerskabsprojekt mellem Museum Silkeborg, Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen, der er støttet af Nordea-fonden. Endvidere har Knud Højgaards Fond og Silkeborg Museumsforening bidraget økonomisk til udstillingen.

Silkeborg bugner af oplevelser: