Det sker i

Silkeborg

VENDEPUNKT PÅ HEDEN

Kunst & Scene | 27. marts - 14. april 2023 kl. 12.00 - 16.00

Oplev resultatet af seks kunstneres vandringer på den jyske hede/ 13. oktober 2022 - 19. februar 2023

Indgangen til Kongenshus Mindepark er udgangspunktet på kunstnermøderne, der danner grundlag for denne eksperimenterende udstilling.

Keramiker Helle Bovbjerg er kurator og har sammensat gruppen, der består af keramikerne Vinni Frederiksen og Helle Bovbjerg og tekstil - kunstnerne Birgitte Munk og Astrid Skibsted, forfatter Gerd Laugesen og billedkunstner Mette Mailund Strong, der har mødtes til tværfaglige dialoger og vandringer på Kongenshus Hede. Et særligt sted og en af Danmarks størst bevarede hede arealer, tæt på den Jyske højderyg vest for Viborg.

De seks kunstnere afsøger nye muligheder for samarbejde og kunstnerisk sparring. Inspirationen er landskabet, hændernes arbejde og det nøjsomme liv. Velkendte temaer som præsten, forfatteren og vandringsmanden Steen Steensen Blicher også kredser om i sit forfatterskab.

Værkerne til udstillingen skabes ud fra hver kunstners personlige ståsted og trækker tråde tilbage i tiden og griber fat i aktuelle udfordringer i forhold til bæredygtighed, resurseknaphed og den tavse viden.

Kan en uldtrøje optrævles og danne grundlag for ny kunst? Er der væsener på heden, der omdannes til vævede strukturer og objekter? Dramaet i den mørke muld omdannes til keramiske skulpturer. Farverne på heden indsamles i en erindring, afsættes nøjsomt og tålmodigt på et lærred. Kom og oplev vendepunkterne for kunstnerne i det fine særudstillingslokale på Museum Silkeborg Blicheregnen i Thorning.  

Særudstillingen er et samarbejde mellem KK44 og museet, og særudstillingen er støttet af Toyotafonden og Silkeborg Kommune.

Silkeborg bugner af oplevelser:

Utroligt

Kunst & Scene|24. marts 2023

Open Drawing Studio

Kunst & Scene|28. marts 2023

Guidet tur i udstillinger

Kunst & Scene|25. marts 2023

Offentligt Skøjteløb

Sport & Outdoor|25. marts 2023