Det sker i

Silkeborg


Oplev efterårsferien i Silkeborg, hvor der er masser af sjove og spændende aktiviteter for både store og små. Herunder kan du se nogle af de mange sjove ting, som I kan opleve i efterårsferien.

Billede af gårdlængerne på Høgdal

Svampejagt og kage på Høgdal i efterårsferien


Besøg den kulturhistoriske perle, Høgdal, gratis i efterårsferien. Her møder I naturvejleder Jan Kjærgaard, der blandt andet tager jer med på svampejagt.

Læs mere >> 

Kreative værksteder på Museum Jorn


Hold efterårsferie på Museum Jorn. Her kan I gå på opdagelse på museet med den nye ekspeditionsbog eller slå jer løs i værkstedets kreative aktiviteter. Alle kan være med!

Læs mere >>

Vandskulptur i park foran kunstcentret Silkeborg Bad

Historisk omvisning og Tai Chi i Skulpturparken

Find roen og styrk din psykiske og fysiske sundhed med Tai Chi i den smukke Skulpturpark. Du kan også tage med på omvisning  i Silkeborg Vandkuranstalts historie – det er gratis med entrebillet.

Læs mere >>

Ung pige der står ved montre og kigger på Tollundmanden

Masser af oplevelser på Museum Silkeborg

I efterårsferien kan du lave “falske” faldskærmstropper på Blicheregnen, eller din egen udgave af Tollundmanden på Hovedgården. Du kan også tage med en arkæolog på cykeltur i Vesterskoven.

Læs mere >>

Damptog set oppefra

For fuld damp!

Kom med på en rejse tilbage i tiden, når veterantoget, der kører mellem Bryrup og Vrads, sætter gang i hjulene for fuld damp. Turen bliver ikke uden grund kaldet for Danmarks smukkeste jernbane.

Se køreplanen >>

Et stort trommeshow og meget mere

På Silkeborg Bibliotekerne bliver der spillet på ALT i efterårsferien, når Kalles Store Trommeshow lægger vejen forbi. Tag også forbi til en hyggelig højtlæsning mens de voksne kan finde en god bog til teen og tæppet.

Læs mere >>

Billede af europæisk odder

Oplev livet under overfladen

Efterårsferien i AQUA akvarium & Dyrepark er spækket med oplevelser. Kom med på fisketur og fossiljagt, og se med når vi
dissekerer fisk. Der er også fodringer af alle parkens dyr hen over dagen hver eneste dag. 

Læs mere >>

Træskulptur udformet som en kæmpetrold der knæler i skoven

Find kæmpetrolden i skoven

Kæmpetrolden Stærke Storm sidder i skovene omkring Ørnsø og passer på skovens dyr. Han gemmer sig lidt, så du skal gå på opdagelse for at finde ham. Start ved Kunstcentret Silkeborg Bad og gå op i skoven mod syd.

Læs mere >>

To børn i skoven med grafik tegnet på billedet

Tag på et natureventyr med mobilen i hånden

Tag med på Musenes Store Flugt, eller tag Naira i hånden og find Himmelstenen.

Eventyret foregår i appen Natureventyr på jeres telefon. Her er det blot at vælge et eventyr og finde startpunktet på kortet.

Læs mere >>

Skater der svæver i luften

Fuld fart frem!

Tag boardet, rulleskøjterne eller løbehjulet i hånden og giv den gas på Danmarks største skatepark. Her er plads til både store og små med fuld fart over feltet.

Læs mere >>