Det sker i

Silkeborg

Der er masser af gratis oplevelser i november at kaste jer ud i. I Silkeborg og Søhøjlandet kan I for eksempel opleve kunst helt gratis, eller I kan boltre jer på de fede outdoor forlystelser. Endelig byder Søhøjlandet på en masse store kulturperler, der er helt gratis at opleve.

Vi ses derude!


KUNST DER IKKE KOSTER EN KRONE

Galleri Nygade 26A


I Galleri Nygade 26A kan du opleve Silkeborgs aktuelle kunst-scene – ganske gratis. Her udstiller lokale kunstnere, værksteds-fællesskaber og kunstnergrupper.

Samtidig er galleriet mødestedet for det kunstneriske netværk i byen, så måske du er heldig at møde kunstneren og få en spændende snak om de udstillede værker.

Læs mere >>

Kunstruten i Silkeborg by


Kunstruten i Silkeborg er en hel ny måde at opleve byen på. Det er gratis at downloade kunstruten, og med den i hånden kan hele familien opdage Silkeborg og kunsten på en ny måde.

Tag listen over alle de spændende kunstværker under armen, og læg præcis den rute som passer jer. Der er noget for enhver smag: Byens ældste vartegn, skulpturer, udsmykninger og nye gavlmalerier, som blot venter på at blive udforsket.

Læs mere >>

Land-art i Vesterskoven


Start jeres eventyr ved Kunstcentret Silkeborg Bad og kryds over på den anden side af Gjessøvej. Her finder I mod øst en sti, der går ind i skoven.

På stien, der er markeret som en del af Silkeruten, kommer I forbi en række skøre og skæve kunstværker, der er skabt i landskabet – såkaldte LandArt værker.

Læs mere >>

Galerie Moderne Silkeborg


Oplev kunst i topklasse på et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst.

Galerie Moderne Silkeborg har fire udstillingssale som årligt præsentere 6-8 udstillinger. På galleriets første sal minder man en permanent grafisk udstilling med mere end 500 værker.

Det er gratis at se udstillingerne.

Læs mere >>

Skulpturparken ved Silekborg Bad


Skulpturparken rummer flere end 40 skulpturer. Nogle er permanente, mens andre er midlertidigt opstillede.

Du kan gå på opdagelse i parken på egen hånd, eller du kan på KunstCentret Silkeborg Bads hjemmeside hente et kort over området, der viser hvor de enkelte skulpturer er placeret.

Læs mere >>

FEDE OUTDOOR FORLYSTELSER – GANSKE GRATIS

Silkeborg Bikepark


Der er masser af energi og fart over feltet i Silkeborg BikePark, der er Silkeborgs gratis MTB-legeplads.

Nogle af Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken, som er markeret med farver alt efter sværhedsgraden.

Læs mere >>

Iller Hinderbahn


Iller Hinderbahn er en unik forhindringsbane med 14 forskellige, sjove og udfordrende forhindringer, som du kan kaste dig ud i kvit og frit.

Uanset om du er ivrig motionist, eller blot på udkig efter en skæg oplevelse, er Iller Hinderbahn garanteret noget for dig.

Læs mere >>

Silkeborg Skatepark


Silkeborg SkatePark er med sine 6.000 kvadratmeter Danmarks største skatepark.

På toppen af Silkeborgmotorvejens tunnel har skatere, samt alle på små hjul i Silkeborg, fået et rent paradis at boltre sig på med sving, hop og ramper. Og så koster det ikke en krone.

Læs mere >>

SØHØJLANDETS GRATIS PERLER

Kæmpetrolden Stærke Storm


Højt oppe på en bakketop i skoven sidder kæmpetrolden Stærke Storm. Her holder han øje med skovens dyr og nyder den smukke udsigt ud over Silkeborg Skovene.

Han gemmer sig lidt, så du skal gå på opdagelse for at finde ham. Start ved Kunstcentret Silkeborg Bad og gå op i skoven mod syd.

Læs mere >>

Silkeruten


Når du går på Silkeruten, får du rig mulighed for at opleve et bredt udsnit af alt det, som Silkeborg, og statsskovene omkring, har at byde på.

Du kommer igennem et landskab, der hele tiden skifter fra sø til skov, og så tager ruten dig forbi mange af byens store kulturinstitutioner.

Læs mere >>

Himmelbjerget


Fra bjergets 147 meter høje top er der en fantastisk udsigt over søer og skove.

Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, at du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt. Skovene syd for selve bjerget gemmer nemlig på op til flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de livlige besøgsområder.

Læs mere >>

Legepladsen i Indelukket


På den nye legeplads i Indelukket kan man opleve istidslandskabet og udsigtspunkterne Kongestolen og Kroghs Bænk.

Man kan også klatre i de høje Douglasgraner, eller slå sig løs i lege-byen med Kunstcentret Silkeborg Bad og Papirfabrikken. Og så kan man vippe på Hjejlen.

Læs mere >>