Det sker i

Silkeborg

Kom ud i julen og få bugt med sulen! Måske du er ved at være træt af julemad og dansen om træet, så er det godt, at Silkeborg og Søhøjlandet er spækket med fantastiske naturoplevelser, hvor der venter dejlige juleoplevelser for alle og enhver. På Det Sker i Silkeborg har vi samlet en perlerække af oplevelser til de hyggelige juledage.

Om det er dig selv, jer to eller hele den store familie, der er på besøg til jul, så kom ud og nyd vores smukke outdoor hovedstad.

Vi ses derude!

Særlig mulighed i 2024!

GUIDET VANDRETUR I FORTIDENS FODSPOR

28 JAN. – 30. JUN 2024 | KL. 10-12.30 | FORTIDENS FODSPOR (BÅDE VESTERSKOVEN OG BØLLING SØ)


Hver sidste søndag i det første halvår af 2024 (pånær påskesøndag), vil du have mulighed for at komme med på guidede vandreture i Fortidens Fodspor. Ruterne skifter hver gang, men én ting er sikkert – du får mulighed for at træde i fortidens fodspor og få udfoldet de spændende fortællinger af dygtige formidlere ved flere af skovens mange formidlingshotspots.

Turene kræver ikke tilmelding. Du møder blot op på det angivne mødested.
Find de forskellige datoer og mødesteder ved at søge på “guidet vandretur” i vores eventkalender.

Dejlige naturoplevelser efter julen

SILKERUTEN


Silkeruten snor sig gennem Silkeborg og den smukke natur, der omkranser byen. Men ruten tager jer også forbi en perlerække af Silkeborgs store oplevelser og attraktioner.

Udforsk de mange spændende oplevelser langs Silkeruten herunder og download kortet til jeres tur lige her.

KUNSTRUTEN


Kunstruten i Silkeborg er en hel ny måde at opleve byen på. Find listen over alle de spændende kunstværker frem på mobilen og læg præcis den rute, som passer jer.

Der er noget for enhver smag: byens ældste vartegn, skulpturer, udsmykninger og nye gavlmalerier, der blot venter på at blive udforsket.

KRABBES GRØNNE RING


Krabbes Grønne Ring ligger som et grønt bælte rundt om Kjellerup og er en natur- og kulturhistorisk bypark, der stammer helt tilbage fra 1890.

Her finder du stier, vandløb og broer til gå- og løbeture i det smukke morænelandskab.

LEGEPLADSEN I INDELUKKET


Legepladsen i Indelukket er formet som en rejse gennem Søhøjlandet med legeområder, der er indrettet som mose, skov, sø, eng og bakkelandskab.

Legepladsens vartegn bliver et 11 meter højt klatreanlæg med klatrekogler og to lange rutsjebaner, der er inspireret af Nordens højeste Douglasgraner, som findes i Silkeborg-skovene.

SILKEBORG BIKEPARK


Der er masser af energi og fart over feltet i Silkeborg BikePark, der er Silkeborgs MTB-legeplads.

Nogle af Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken, som er markeret med farver alt efter sværhedsgraden.

FAMILIESTIEN ALMIND SØ RUNDT


Familiestien Almind Sø Rundt er certificeret og er Silkeborgs outdoor-familie-rute nummer et.

Her kan I gå en smuk rundtur, i varieret skov, og med udsigt til søen næsten hele vejen rundt.

SINDBJERG & STOUBJERG


Sindbjerg og Stoubjerg rejser sig som to ikoniske og lyngklædte toppe i et dramatisk istids-landskab.

Når du tager turen ud på Sindbjerg og Stoubjergs velafmærkede vandrestier, går du faktisk på istidens højderyg i Jylland, og her kan du kan stadig fornemme den store tunneldal, der blev formet af smeltevandets vej mod Kattegat.

GÅ I FORTIDENS FODSPOR


Når I begiver jer ud i fortidens fodspor, kan I opleve landskabets dramatiske fortællinger ved en række nye formidlingsstationer.

Der er ruter med start i både Vesterskoven og Bølling sø. Der findes forskellige ruter af forskellige længder, så alle kan være med på en lærerig og hyggelig tur i skoven.

SKULPTURPARKEN VED SILKEBORG BAD


Skulpturparken og de udendørs parkområder omkring Kunstcentret Silkeborg Bad benyttes af mange året rundt.

Skulpturparken ved Silkeborg Bad er åben for publikum året rundt, og der er fri adgang.

BANESTIEN SILKEBORG-HORSENS


Sporene er taget op fra den 61 kilometer gamle jernbane mellem Silkeborg og Horsens.

I stedet fører banestien nu cyklister og gående gennem frodige ådale, herregårdslandskaber, gamle bøgeskove og det midtjyske Søhøjland.

ODDEN


Odden er et helt specielt naturområde, der strækker sig midt ud i Silkeborg Langsø. Halvøen er et yderst populært område med gangbro direkte fra midtbyen.

Madpakkehuset midt på Odden er desuden et yndet udflugtsmål for børnefamilier og daginstitutioner i byen.

SILKEBORG TRAILCENTER


Silkeborg Trailcenter er outdoor hovedstadens nye mødested, hvorfra du kan starte eller slutte din næste cykel-, vandre, MTB- eller søndags svampetur.

Silkeborg Trailcenter er åbent for alle fra kl. 6-22 alle dage.

ANS CIRCLE WALK


Ans Circle Walk er en 6,8 kilometer lang vandrerute, der omkranser byen Ans ved Tange Sø. Ruten går forbi skøn natur ved bækken, kanalen, udsigtspunkter og byder på lokalhistorisk formidling.

Store som små kan også prøve kræfter med aktivitetszonerne rundt på ruten indeholdende bl.a. balancebane, kryds og bollespil og ”hop med dyrene”.