Det sker i

Silkeborg


Påsken byder ofte på de
første rigtige forårsdage, og vi har
samlet de bedste oplevelser
til både store og små.

4 hemmelige vandreture

Udsigt over Bølling Sø fra lyngbeklædt bakketop

Bølling Sø


I udkanten af Engesvang kan du tage på en smuk gåtur omkring Bølling Sø. Her kan du blandt andet besøge stedet, hvor Tollundmanden og Ellingpigen blev fundet. Husk også kikkerten, da der omkring søen er et meget rigt fugleliv. Hele ruten er afmærket og strækker sig i alt 12 km.


Læs mere >>


Bænk under bøgetræ med udsigt

Velling Skovene


Turene i Velling Skovene går gennem uberørt Naturskov med op 300 år gamle bøgetræer. Turen ved Velling Kalv er kuperet, men den smukke udsigt over Salten Å – 119 meter over havets overflade – er en flot belønning på vandringen. Begge ruter er omkring 2 kilometer lange.


Læs mere >>


Skovbund dækket af bregner

Snabegård Skov


Turen gennem Snabegård Skov byder både på kuperet skovterræn og på stier langs vandkanten af den lille Snabe Igelsø. Turen opleves bedst “mod uret” og er 4 kilometer lang.


Læs mere >>


Udsigt fra skoven over Gjern Å

Gjern Bakker


Fra Trollhytten, ved Troldbjerg Natur- og Friluftscenter, går en vandrerute gennem de fantastiske Gjern Bakker. Istidens store mængder smeltevand har skåret denne dramatiske tunneldal, fra Gjern til Gudenåen, med Åshøj som det højest punkt på 104 meter. Turen er blot 1,5 kilometer lang, men med gode højdemeter i terrænet.


Læs mere >>


Påskens kunstudstillinger

grafik af foroverbøjet pige

Dansk og international påskeudstilling 2021


Da galleriet bliver betragtet som en udvalgsbutik af Dansk Erhverv, har du lige nu mulighed for at se udstillingen Dansk og international påskeudstilling 2021 fysisk i butikken. For information om åbningstider og corona-restriktioner besøg galeriemoderne.dk


Læs mere >>


Værker fra udstillingen Vi er alle eremitter

Vi er alle eremitter


Oplev kunsten – i levende live. Museum Jorn har åbnet en fysisk (ikke digital) udstilling! Med udstillingen VI ER ALLE EREMITTER vil Museum Jorn sætte fokus på social isolation. Da museet ikke må lukke gæster ind, og formidle kunsten her, så gør de det udenfor – med korte og lettilgængelige tekster i vinduerne.

Udstillingen kan ses af alle på Museum Jorn – i vinduerne der vender ned mod Gudenåen.


Læs mere >>


Banestierne på to hjul

Cykelskilt i grøn bevoksning der viser vej mod Funder

Banestien Funder-Ejstrupholm


Banestien Funder-Ejstrupholm byder på en flot cykelrute langs den jyske højderyg. Stien er ca. 30 kilometer lang og passerer blandt andet den smukke Funder Ådal, Gludsted Plantage og flere af Jyllands frodige løvskove.


Læs mere >>


Asfalteret cykelsti gennem skoven med ladcykel i baggrunden

Banestien Resenbro-Langå


Banestien er asfalteret på alle 32 kilometer, som går fra Resenbro, ved Silkeborg, til det gamle jernbane-knudepunkt i Langå. Langs den gamle jernbanestrækning kan du nyde udsigten til Gudenåen og de smukke Gjern Bakker. Herefter går turen mod engene omkring Lilleåen og Langå.


Læs mere >>


En rustrød stålbro i skoven over et vandløb

Banestien Silkeborg-Horsens


Sporene er taget op fra den 61 kilometer gamle jernbane mellem Silkeborg og Horsens. I stedet fører banestien nu cyklister og gående gennem frodige ådale, herregårdslandskaber, gamle bøgeskove og det midtjyske Søhøjland.


Læs mere >>


Mest til børn

Skater der svæver i luften

Silkeborg SkatePark


Alle på små hjul kan bruge den 6.000 kvadratmeter store skatepark. Du kan for eksempel køre med løbehjul, rulleskøjter eller bmx’ere på de forskellige forhindringer. Du kan også bare “free-ride” ud i solnedgangen på den godt 4.000 kvadratmeter store del af betondækket, der stadig står uberørt.


Læs mere >>


To børn i skoven med grafik på billede

Natureventyr


Fire skøre og dramatiske natureventyr venter på at blive udforsket rundt om i Silkeborgs fantastiske natur. Her bliver I sendt ud på en kortere vandrerute med jeres telefon i hånden, hvor I sammen skal finde frem til de steder historien udspiller sig. 


Læs mere >>


Vitello Skattejagt


Du kender sikkert Vitello. Ham der bor i rækkehuset ved Ringvejen. Han keder sig ret tit, men heldigvis har han en god fantasi og finder altid på noget sjovt.

Nu kan du også komme af sted på skattejagt med Vitello. Skattejagten starter og slutter ved biblioteket og er cirka 2 km. lang. Der er i alt ni poster.


Læs mere >>