Det sker i

Silkeborg

Der er masser af energi og fart over feltet i Silkeborg BikePark, der er Silkeborgs MTB-legeplads. Nogle af Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken, som er markeret med farver alt efter sværhedsgraden.

Skovene omkring Silkeborg er kendt for at have nogle af landets bedste mountainbikspor, men i Silkeborg BikePark kan MTB-entusiasterne udfordre sig selv på to hjul i bynære omgivelse.

Silkeborg BikePark ligger bynært i den nordlige del af Silkeborg, og har et internationalt format over sig, der trækker mountainbikere fra nær og fjern.

Inspiration fra verdens førende

Nogle af Europas førende sporbyggere står bag bikeparken, der ligger i et kuperet skovområde tæt på byen. I Danmark findes der ikke nogle lignende MTB-faciliteter, og inspirationen til Silkeborg BikePark er derfor hentet fra MTB-parken i hele verden.

Der er plads til at udvide obikeparken med tiden, og med de ekstra baner vil Silkeborg kunne være med til at afvikle store events som eksempelvis Mountainbike World Cuppen.

Silkeborg BikePark er for alle

Bikeparken er bygget op på samme måder som eksempelvis skisportssteder. Her findes spor med forskellige sværhedsgrader, der er markeret med hver deres farve. Se en oversigt over de forskellige spor og hvad du skal huske, når du kører dem.

Grønt spor

En let flow-linje for begyndere og alle aldersgrupper. Linjen har en begrænset hældning, der gør det let at holde farten nede. Der er pumps og små kassehop, som kan forberede dig på det blå flow. Her bliver du ikke overrasket af svære forhindringer.

Blåt spor

En flow-linje med en moderat hældning. Linjen er for den letøvede rytter og kræver basale MTB-færdigheder. Linjen indeholder pumps og berms. Der er ingen hop eller drop. Kan køres af de fleste, men tag det stille og roligt de første gange.

Blå jump

En hop-linje med moderat hældning. Linjen for den letøvede rytter og kræver gode MTB-færdigheder. Linjen indeholder tre kassehop til rytteren, som gerne vil lære at hoppe. Her får du luft under hjulene. Du skal have respekt for hoppene.

Rødt jump

En hop-linje med moderat til stejl hældning. Linjen er for den øvede rytter, der har arbejdet med sin hop-teknik og er tryg ved hoppene på den blå hop-linje.

Linjen indeholder fire større kassehop med relativt stejle afsæt plus to ekstra elementer, der potentielt øger sværhedsgraden. To hop har afsæt, der er vinklet lidt, har blinde landinger og kræver særlig opmærksomhed. Hoppene er store og sender dig i vejret. Du skal vide, hvad du laver og gå hele linjen, før du kører den.

Sort jump

En hop-linje med stejl hældning. Linjen er for den øvede og meget øvede rytter, der har arbejdet målrettet med sin hop-teknik og er tryg ved hoppene på den blå og røde hop-linje.

Linjen indeholder fire store kasse-hop med stejle afsæt plus ekstra elementer. Hop og elementer ligger nogle steder tæt på hinanden, hvilket potentielt øger sværhedsgraden. Hoppene er store og sender dig i vejret. Du skal vide, hvad du laver og gå hele linjen, før du kører den.

Pas på hinanden

Husk altid at passe på dig selv og andre ved brug af parken, og vær opmærksom på at vælge et spor, der passer til dit niveau.

Silkeborg bugner af oplevelser: