Det sker i

Silkeborg


Pinseferien står for døren, og her på Det Sker i Silkeborg har vi samlet nogle af de skjulte skatte, som Silkeborg gemmer på.

Mange af os har under nedlukningen været ude og gå på Silkeborgs kendte vandreruter og besøgt de store naturoplevelser med familie og venner. Men Silkeborg gemmer også på mange skjulte skatte, der venter lige rundt om hjørnet.

Vidste du for eksempel, at Vesterskoven byder på LandArt, som du kan udforske langs Silkeruten? Og har du fået set de nye kunstværker i pavillonen ved Lunden? Som prikken over i’et kan du udforske den splinternye kunstrute i Silkeborg midtby.

Pavillon foran medborgerhuset Lunden

Se de nye kunstværker i pavillonen ved Lunden


Den lokale forening Åbne Atelierdøre har skabt et udendørs socialt rum på pladsen foran Lundens smukke medborgerhus. Her kan man stoppe op og se smukke keramiske relieffer på runde betonborde samt en udsmykning af Lundens pavillon. 9 lyseblå felter klæder pavillonen på i et sammenhængende kunstværk, der reflekterer over Silkeborgs skyline og byens 175 års jubilæum i 2021.

Du kan med fordel tage tæppet og picnickurven under armen og nyde en frokost i det grønne på bredden af Silkeborg Langsø. Lundens smukke grønne omgivelser ligger kun 100 meter fra Silkeborgs gågader.


Læs mere her >>


Gavlmaleri i Silkeborg by

Gå på opdagelse på Kunstruten i Silkeborg


Kunstruten i Silkeborg er en hel ny måde at opleve byen på. Med Kunstruten i hånden kan hele familien opdage Silkeborg og kunsten på en ny måde.

Tag listen over alle de spændende kunstværker under armen, og læg præcis den rute som passer jer. Der er noget for enhver smag: Byens ældste vartegn, skulpturer, udsmykninger og nye gavlmalerier, som blot venter på at blive udforsket.


Læs mere her >>
Download Kunstruten >>


LandArt værk med stole stablet i en pyramideform

Find alle LandArt værkerne langs Silkeruten i Vesterskoven


Langs Silkeruten i Vesterskoven kommer du forbi en række kunstværker, der er skabt i landskabet – såkaldte LandArt værker.

Værkerne er skabt af billedkunstner Mette Mailund Strong i samarbejde med KFUM spejderne og Naturstyrelsen, og har tråde til FN’s verdensmål og Silkeborgs berømte billedkunstner Asger Jorn.


Læs mere her >>


To dekorative skulpturer i Skulpturparken ved Silkeborg Bad

Spil på instrumenterne på musiklegepladsen og se de farverige kunstværker i forårssolen


Tag de små i hånden på en tur i Skulpturparken ved Kunstcentret Silkeborg Bad. Her kan I spille på instrumenterne på musiklegepladsen og lave jeres eget lydunivers under nyudsprungne bøgetræer. På jeres vej gennem skulpturparken kan I udforske de mange sjove og spændende skulpturer og se de farverige kunstværker i naturen.

Tager I turen op i skoven syd for skulpturparken, kan I besøge Kæmpetrolden Stærke Storm, der sidder og passer på skovens dyr.

GODT TIP!
Se også de mange børnetilbud og udstillinger på Kunstcentret Silkeborg Bad.


Læs mere her >>


Mos i skovbund med sti i baggrunden

Gå hele verden rundt i aboretet


Tag på jordomrejse i arboretet i Silkeborg, hvor I kan gå på opdagelse blandt Nordamerikas, Europas og Asiens træer og planter.

Turen foregår på stier i det smukke område ved Brassø og Remstrup Å og kan nemt kombineres med et besøg på AQUA Akvarium & Dyrepark, som ligger lige bag arboretet.


Læs mere her >>


Samtaletårnet i grønne bakker med sø i baggrunden

Tag turen op ad spindeltrappen til udsigten over Silkeborg Langsø


Peter Callesens samtaletårn, Vendepunktet, står som i sin egen verden midt i parken ved Silkeborg Højskole. Dobbeltspiralen slynger sig rundt om det ti meter høje egetræstårn. I toppen af tårnet er der et rum med siddepladser og en flot udsigt ud over Silkeborg Langsø.

GODT TIP!
Skal I strække benene går den smukke vandrerute Trækstien lige forbi Samtaletårnet langs med Silkeborg Langsø.


Læs mere her >>


Se events og arrangementer i pinseferien >>

Koncert på stor scene med publikum