Det sker i

Silkeborg

Hop med i tidsmaskinen og oplev alletiders Silkeborg gennem århundreder – ja, årtusinder! Vær med til at fejre Danmarks Befrielsesdag, gå på opdagelse i kjolerne fra Silkeborgensernes bryllupper fra 1960’erne til i dag og meget mere.

Vi ses på tidsrejsen 🙂

BEFRIELSESDAGEN PÅ SILKEBORG BUNKERMUSEUM

5. MAJ 2023 | KL. 13.00 | SILKEBORG BUNKERMUSEUM


Besøg bunkermuseet på befrielsesdagen, hvor modstandsbevægelsen har overtaget bunkeren og bliv klogere på besættelsestiden i Silkeborg samt tyskernes øverste militære hovedkvarter på Silkeborg Bad 1943-1945.

Museet er åbent fra kl. 13.00-20.00. Entre til museet er 50 kr. og børn u/12 år har gratis adgang i følge med en voksen.

VANDRING TIL TOLLUNDMANDENS FUNDSTED

6. MAJ 2023 | KL. 13.30 | MUSEUM SILKEBORG: HOVEDGÅRDEN


Vi markerer 73-årsdagen for fundet af Tollundmanden med en vandring til fundstedet.

Museumsdirektør Ole Nielsen fortæller undervejs om hvordan han blev fundet for præcis 73 år siden og hvorfor man mener at han blev hængt og lagt i mosen.

Træer med solstråler ned gennem

Træd med ned i fortidens fodspor på de nye kulturhistoriske vandreruter i Vesterskoven og ved Bølling Sø.

DEN STORE DAG

7. MAJ – 22. OKT 2023 | SILKEBORG MUSEUM: HOVEDGÅRDEN


Tag på en tur ned af Memory Lane til silkeborgensernes bryllupper fra 1960’erne til i dag. Se de smukke kjoler, få silkeborgensernes egne fortællinger og bliv klogere på traditionerne.

Gå på opdagelse i udstillingen og få de personlige historier fra det første møde til den store dag, hvor brylluppet står. Kom bag om traditionen med brudesløret, den hvide kjole og meget mere.

BANESTIERNE I SØHØJLANDET

De gamle midtjyske jernbanelinjer er blevet til asfalterede cykelruter, der tager jer med på en spændende rejse gennem Søhøjlandets industrialisering.

H. C. ANDERSEN OG SILKEBORG

16. MAJ 2023 | KL. 17.00 | SILKEBORG GUIDERNE


Tag med på en tur gennem Silkeborg i H. C. Andersens fodspor.

H.C. Andersen besøgte familien Drewsen 5 gange i 1850´erne. Han var begejstret over at se, hvordan kludene blev forvandlet til det fineste papir på fabrikken! – Og så blev H.C. Andersen revet med af naturens storslåethed og sammenlignede den med Schwartzwald og Skotland!

MIDDELALDERMARKED 2023

20.-21. MAJ 2023 | KL. 11-16.00 | MUSEUM SILKEBORG: BLICHEREGNEN


Oplev barske riddere, skønne jomfruer og muntre musikere, når Blicheregnens haver summer af markedsstemning og spændende aktiviteter til årets middelaldermarked.

Se hesteshowet, lyt til musikken, besøg boderne med historiske varer og meget mere.