Det sker i

Silkeborg

Hvad er status på vores forhold til naturen egentlig? Føler vi os forbundet med naturen, eller har vi brug for at se på den gennem et nyt filter?

I 2023 kan du opleve den omfattende udstilling Amazing Nature på Kunstcentret Silkeborg Bad. På udstillingen kan du dykke ned i menneskets forhold til og syn på naturen – både inde i den gamle kurbygning og Skovvillaen samt ude i den smukke skulpturpark, der omkranser de historiske bygninger.

I løbet af året kan du, udover at opleve særudstillingen, også deltage på workshops sammen med de udstillende kunstnere. Der vil også blive arrangeret en række særarrangementer, foredrag og debatter med natur og kunst som omdrejningspunkt.

Se arrangementerne i løbet af marts måned herunder, eller klik her for at se alle årets særarrangementer under Amazing Nature.

AMAZING PARK: ”STILHEDSVANDRING SOM ANLEDNING TIL AT AKTIVERE SANSNINGEN”

18. MARTS 2023 | KL. 09.00 | KC SILKEBORG BAD


I en travl hverdag har vi en tendens til at skubbe verden i baggrunden ved at pådutte den ord og meninger. Når vi hele tiden bedømmer verden, glemmer vi at sanse.

Jakob Kvist vil forsøge at udfolde et sprog til at vise, hvordan verden hele tiden træder frem for én, hvis man opmærksom. Det handler om at ankomme dér, hvor man allerede er. Vi skal forsøge at tænke med sanserne og sanse med tanken.

OMVISNING – “AMAZING NATURE”

18. MARTS 2023 | KL. 14.00 | KC SILKEBORG BAD


Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret.

Varighed ca. 45 min. Arrangementet er gratis, men med tilmelding.

OPEN DRAWING STUDIO

UGE 12 + 13 2023 | I ÅBNINGSTIDEN | KC SILKEBORG BAD


Vi får lov at kigge med i kunstnerens proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal.

I disse to uger er det billedkunstner og kunsthistoriker Mark Holm Møller (f. 1986, DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio.

DEBAT: “KAN VERDENS LEDERE REDDE KLIMAET?

30. MARTS 2023 | KL. 19.00 | KC SILKEBORG BAD


Vi har hidtil ment, at naturen er til for os og at vi derfor kan skalte og valte med den efter forgodtbefindende. Men nu begynder naturen at slå tilbage! Det er vi også nødt til at forholde os til – men hvordan?

Ved meteorolog, tidligere tv-vært, forfatter og klimaekspert Jesper Theilgaard. Der lægges op til dialog i salen.