Det sker i

Silkeborg


Vi har ventet så længe på at kunne sige det: nu åbner første del af kulturlivet igen!

Vi har samlet 10 udstillinger, der kan give dig din første kultur-indsprøjtning allerede i dag.

Museum Jorn

Billede af Joan Miros Personnages oiseaux III. fra 1973

Miró og Jorn


Museum Jorn lægger vægge til et gnistrende møde mellem to af europæiske kunsts mest indflydelsesrige kunstnere fra det 20. århundrede – Juan Miró og Asger Jorn. Et møde mellem orden og kaos, poesi og vildskab.

Foto: Joan Ramon Bonet (udlånt fra Successio Miro Archive)


Læs mere >>


Modernismens nordiske stemmer


Museum Jorns samling af klassisk moderne kunst rummer betydelige værker af nogle af landets mest indflydelsesrige symbolister.

Værkudvalget følger en tematisk sortering frem for en redegørelse af specifikke stilistiske særpræg. Der præsenteres romantisk inspirerede gengivelser af melankolske landskaber side om side med dystre figurbilleder som er rige på citater fra både oldnordiske sagaer og antikkens mytologier, og som bevæger sig i dramatiske eksistentialistiske spændingsfelter mellem liv og død.


Læs mere >>


Værker fra udstillingen Vi er alle eremitter

Vi er alle eremitter


Med udstillingen Vi er alle eremitter vil Museum Jorn sætte fokus på social isolation. Det er en kunstoplevelse med et tema, der har relevans for os alle i dag, som verden ser ud lige nu.

Udstillingen kan ses af alle på Museum Jorn – i vinduerne der vender ned mod Gudenåen.


Læs mere >>


Museum Silkeborg: Hovedgården

Grafisk illustration

Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse


Gå på opdagelse i den skønne natur omkring Silkeborg i særudstillingen “Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse” på Museum Silkeborg – Hovedgården. Her kan du sejle i kajak(simulator) ned ad Gudenåen, bliv klogere på, hvilke spor af fortidens mennesker der gemmer sig i Vesterskoven, høre fortællingen om stenalderens jægere ved Langsøen, og se den imponerende sølvskat med over 600 mønter ved Hærvejen.


Læs mere >>


Ung pige der står ved montre og kigger på Tollundmanden

Tollundmanden 70


I udstillingen ser vi tilbage på de seneste 70 år med Tollundmanden og fortæller en række af historierne om ham: Hvordan han blev fundet, hvordan han døde, hvorfor han blev lagt i mosen og om, at det de første mange år kun var hans hoved man kunne se indtil jagten på de resterende dele af ham gik ind.


Læs mere >>


Museum Silkeborg: Blicheregnen

Grathe Monumentet


I 2019 åbnede udstillingen ”Kampen om Magten – slaget på Grathe hede”, som nu er en del af Blicheregnen museets permanente udstillinge. I 2020 åbnede så Grathe Monumentet – det nye formidlingsområde ved Grathe Kapel. Her kan man nu komme på en vandring i historien og slutte af ved kapellet med Saxos fortælling i ørerne, mens man nyder udsigten ud over Hauge Sø.


Læs mere >>


Kunstcentret Silkeborg Bad

Vævninger fra Atelje 61


Atelje 61 er et væveværksted og museum for billedvævninger i Novi Sad, Serbien. Værkstedets professionelle vævere har gennem nu 60 år realiseret motiver, udført af både jugoslaviske, senere serbiske, og et bredt internationalt snit af kunstnere.


Læs mere >>


Artapestry6


Der er gået tre år siden vi sidst kunne præsentere den overflod af udtryk i vævede billedtæpper, som udgør ARTAPESTRY. 40 vævere fra hele Europa medvirker denne gang på triennalen, der giver os et indtryk af de strømninger, vævekunsten i øjeblikket er optaget af.


Læs mere >>


Gadekunst Festivalen

Jubilæumsgavlen Silkeborg 175 år


Lise Vestergaards store gavlværk på Vestergade 83, har sit omdrejningspunkt i Silkeborgs natur, historie og samtid – i relation til 175 års jubilæumsåret.

Det er blevet til en fortælling med udgangspunkt i det umiddelbare og legende element – nemlig barnet.


Læs mere >>


Silkeborg Havn med mennesker på vejbro og hjejleselskabets både på modsatte side

Alt i dig er mit


Digtet flyder på vandet, og giver en stemme til det vandløb, der i årtusinder har strømmet gennem landskabet i og omkring Silkeborg. Åen har været livgivende og identitetsformende for alle de mennesker, der har beboet egnen. Værket kan opleves i vandet ved Silkeborg Havn.


Læs mere >>