Det sker i

Silkeborg

Er du vild med at få sved på panden, og mærke dit hjerte banke lidt ekstra? Her får du en samlet guide over de største motionsevents i Silkeborg. Tag din familie med og skab minder sammen i Søhøjlandets smukke natur, hvad enten du er en erfaren motionist eller nybegynder.

Find dine favoritter og meld dig til med det samme. Dit eventyr begynder her!

DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

17.-18. MAJ 2024 | KL. 14.00 | CIRKUSPLADSEN, KASTANIEHØJVEJ 6


Nu har du mulighed for at opleve Silkeborgs nye event Danmarks Outdoor Hovedstad – MTB, Gravel & Trailløb.

Deltag i WAYOUT Trail-stafetten sammen med familie og venner. Hop i sadlen og oplev Silkeborg Kommunes unikke natur på Silkeborg Gravel Challenge.

Eller find dine stærkest stænger frem og kør med i MTB Shimano Ligaløbet. For børnene er MTB-børneløbet ekstra sjovt med medaljer til alle!

Læs mere og tilmeld dig her >>

NORDISK ADVENTURE RUN

8.-9. JUNI 2024 |SILKEBORG TRAILCENTER


Nordisk AdventureRun Silkeborg er en eventyrlig naturoplevelse, som kombinerer det bedste fra orientering, adventurerace og trailløb. Det er teamwork på hold af to eller tre personer gennem Søhøjlandets vilde landskab.

Vælg mellem distancer på én eller over to dage. På distancerne over to dage vil der være overnatning i en hemmelig og stemningsfuld Night Camp natten til søndag.

Læs mere og tilmeld dig her >>

EVENTYRSPORT SILKEBORG HALF 2024

26. MAJ 2024 | TORVET I SILKEBORG


Silkeborg Half er en løbefest for hele familien. Her er distancer for både små og store, de der vil løbe langt, og de der vil løbe langsomt eller hurtigt.

Silkeborg er Danmarks Outdoor Hovedstad, og kombinationen af både asfalt og brede skovstier er en unik ting for Silkeborg. Silkeborg Half er for dig, som har fokus på den gode løbeoplevelse i de smukkeste grønne omgivelser.

Læs mere og tilmeld dig her >>

TOUR DE MIDTJYLLAND

16. JUNI 2024 | KL. 07.30-17.00 | SØGADE 19


Hop i sadlen og vær med, når vi ruller ud i Danmarks allerbedste cykelterræn i hjertet af det skønne Midtjylland med start og mål i Silkeborg.

Snyd ikke dig og selv og dine venner for en fantastisk dag – du vælger selv mellem tre distancer, og vi giver garanti for gode bakker undervejs.

Læs mere og tilmeld dig her >>

BROOKS O.U.T. – OUTDOOR ULTRA TRAIL

17. AUG 2024 | BRYRUP


O.U.T. – Outdoor Ultra Trail er et ultraløb med rødder i trailsporet. Med udgangspunkt i hjertet af Jylland vil I opleve ruter, der rummer lige dele oplevelse, udfordringer og storslået natur. O.U.T. bringer jer gennem et landskab, der konstant skifter og byder på nye underlag, oplevelser og indtryk.

Vælg mellem 22 km, 43 km eller 81 km.

Læs mere og tilmeld dig her >>

LUNDHAGS EVENTYRHIKE – VELLING SKOVENE

18. AUG 2024 | BRYRUP


EventyrHike er en ny måde at opleve et landskab på og blive klogere på sit land eller opdage nye sider af sit lokalområde. EventyrHike Velling Skovene indeholder alt dette og mere til.

Undervejs vil den udleverede Roadbook på unik og inspirerende vis guide jer gennem dette unikke, historiske og smukke landskabet. Forude ligger eventyret.

Læs mere og tilmeld dig her >>

SØHØJLANDET RUNDT

18.-21. AUG 2024 | SØHØJLANDET


Nu får du mulighed for at hoppe på cyklen og opleve det naturskønne Søhøjland, når der i dagene 18.-21. august arrangeres et cykeltræf med 4 etaper omkring Silkeborg.

Målgruppen er primært voksne i alderen 60 plus og gerne på elcykel.

Læs mere her >>

ALMINDSØ-STAFETTEN

21. AUG 2024 | ØSTRE SØBAD


Almindsø-stafetten blev løbet første gang i 1983, og siden har stafetløbet på Silkeborgs mest benyttede motionsrute udviklet sig til en tradition for mange.

Læs mere her >>

SILKEBORG TRIATHLON

24.-25. AUG 2024 | ØSTRE SØBAD


Danmarks Smukkeste Triathlon bliver afviklet lørdag den 24. og søndag den 25. august ved Almindsø i Silkeborg for 38. gang.

Læs mere og tilmeld dig her >>

MTB TOUR SILKEBORG

31. AUG 2024 | LUNDEN


Silkeborg danner ramme om løbet med nogle af landets absolut bedste MTB-spor, som vi kobler med fantastisk natur og fokus på oplevelsen samt fællesskabet.

Læs mere og tilmeld dig her >>

MONTANE DIRTYTRAIL

5. OKT 2024 | KL. 19.30-21.00 | PETERSLYST RIDESKOLE, VIRKLUND


Masser af mudder, sjov og et festligt fællesskab.

Turen fører dig gennem både vådt og tørt, højt op og langt ud, bringer helt sikkert sveden frem på panden og smilet frem på læberne.

Læs mere og tilmeld dig her >>

CHAMPAGNELØBET

31. DEC 2024 | KL. 09.30 | VESTERGADE HALLEN


Tag familien med på en festlig løbetur gennem skønne Silkeborg by. Der er underholdning med musik og festligt fyrværkeri undervejs.

Når du kommer i mål efter en vellykket løbetur, bydes du på boblevand for de voksne, sodavand til de unge og lækker kransekage til alle.