Det sker i

Silkeborg

Træd i fortidens fodspor og oplev naturen og historien på en hel ny måde. Gå for eksempel på opdagelse på Duedal Bjerg i Thorsø Bakker, hvor resterne af to skihopbakker ligger, eller find de 30 gravhøje i Vesterskoven.

I kan også stå midt på Grathe Hede og høre krønikeren Saxo fortælle om et af Danmarkshistoriens største og vigtigste slag.

Vi ses derude!


Tag med ind i et af Danmarkshistoriens største slag


Lad jer opsluge af det store og historiske slag ved Grathe Hede. Her, midt på heden, kan I høre krønikeren Saxo berette om kampene i en stemningsfuld lydkulisse. I kan også prøve lykkehjulet og se, hvilken skæbne I bliver tildelt i et af Danmarkshistoriens største slag.

Har I mod på flere oplevelser, når I er i området, så gå også på opdagelse efter Kong Knaps Dige – en vold ved Hærvejen, der blev brugt til at styre trafikken over vadestedet i jernalderen.

Læs mere i folderen her >>

Kan du finde skihopbakkerne på Duedal Bjerg?


Det er næsten ikke til at tro, men i 1940’erne mødte flere tusinder af mennesker op midt i Thorsø Bakker ved Duedal Bjerg for at se “Hoprend” – et af de største skisportsarrangementer, der har været i Danmark.

Resterne af de to skihopbakker ligger stadig midt i skoven. I kan fornemme på egen krop, hvor stejle stigningerne er, når I går op af dem.

Læs mere i folderen her >>

Hop på cyklen i Silkeborg og oplev 9000 års historie på 11 km


Hop på cyklen med din smartphone i lommen og tag på Museum Silkeborgs kør-selv-cykeltur i fortidens fodspor.

Den godt 11 km lange cykelrute går både gennem byen, samt Silkeborgs fantastisk natur, og har ti stop undervejs ved vigtige historiske steder. Her kan du via din mobiltelefon høre fortællinger om alt fra stenalderjægernes 9.000 år gamle bopladser til gavlmaleriet ”Kamphaner” fra 1996.

Læs mere og bliv klar til turen her >>

Udstilling: Silkeborg Outdoor – Fra overlevelse til oplevelse


Sejl i kajak(simulator) ned ad Gudenåen, hør fortællingen om stenalderens jægere ved Langsøen og se den imponerende sølvskat med over 600 mønter, der i vikingetiden blev nedlagt ved Hærvejen.

Det er nogle af de ting, du kan opleve på Museum Silkeborgs stort anlagte udstilling: Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse.

Se filmen om særudstillinger lige her.

Læs mere >>

Børnetur på gåben eller to hjul: Find de 30 gravhøje i Vesterskoven


Der findes hele 30 gravhøje fra bronzealderen i Vesterskoven. De fredede høje er imponerende gravsteder for samfundets spidser i bronzealderen, der er begravet med blandt andet deres våben og fine smykker i guld og bronze.

På ruten kan I også opleve resterne af jernalderens marksystemer samt Langelinje midt i skoven, der er et levn fra dengang man ville lave parforcejagt i 1700-tallet.

Se filmen, hvor museumsformidler Gry Keller Ekmann guider jer til den 3 km lange MTB- eller gå-oplevelse for børn i Vesterskoven.

Mærk den mystiske stemning ved Tollundmandens fundsted


Der er en helt særlig stemning omkring mosen ved Bjældskovdal, der også i jernalderen må have været et særligt sted. Her blev Tollundmanden ofret og lagt forsigtigt i mosen, hvor også Ellingkvinden og et tredje moselig blev fundet.

Kan du fornemme de mystiske kræfter, når I går på træbroerne gennem mosen? Husk at trække vejret og styrk jer på en kop kaffe eller saftevand ved madpakkehuset først på ruten.

Læs mere i folderen her >>

Oplev Silkeborg med helt gamle øjne og opdag Silkeborg Slot


Den 1 km lange gåtur fra Museum Silkeborg til Slotsholmen er en rejse 10.000 år tilbage i tiden for de mindste.

Museumsformidler Gry Keller Ekmann guider i filmen her jer til oplevelserne på den lille gåtur og inspirere til, hvordan I kan se det velkendte område med nye øjne.

Se filmen, tag overtøjet på og oplev Silkeborg midtby på en helt ny måde.