Det sker i

Silkeborg

Foråret er for alvor sprunget ud, og det er ved at være tid til at gøre sig klar til de mange fede motionsevents i 2023. Her får du overblikket med startnumrene kun ét klik væk.

Vi ses på målstregen 😉

SILKEBORGLØBET


22. APRIL 2023 | INDELUKKET

Silkeborgløbet er byens traditionelle løb. Det afholdes i de smukke skove omkring Silkeborg og henvender sig både til løbere, walkere og børnefamilier.

Her er der plads til hele familien og mor, far eller bedsteforældre er velkomne til at ”løbe” med børnene rundt på børneløbet, uden selv at skulle købe start nr., så alle kommer sikkert og trygt i mål.

JULSØ ULTRA


29. APRIL 2023 | SILKEBORG BY

Løb 28, 30, 60 km, 50 miles eller 100 km i noget af Danmarks smukkeste og mest kuperede natur.

Silkeborgskovene byder på Danmarks største sammenhængende skovområde hvilket i denne sammenhæng betyder, at stort set hele turen kan løbes på småstier.

NORDISK ADVENTURE RUN


27.-28. MAJ 2023 | SILKEBORG BY

Nordisk AdventureRun – Silkeborg – NAS er et orienteringsløb for tomands-hold, hvor deltagerne skal navigere efter kort og kompas gennem de smukke skove, gennem krat, mudder og vandpassager.

I vil opleve de højeste toppe, de dybeste dale og små de hemmelige stier i de 50km2 skove omkring Silkeborg.

KIDS TOUR


10. JUNI 2023 | SILKEBORG BY

Vi glæder os til at byde en masse cykelglade børn og deres familier velkommen til Kids Tour i Silkeborg – en dag, hvor det ikke handler om at vinde, men om at være med og have det supersjovt.

På Kids Tours eventplads er der plads til hele familien, og alle aktiviteter er gratis.

TOUR DE MIDTJYLLAND


11. JUNI 2023 | SILKEBORG

Hop i sadlen, og vær med, når vi ruller ud i Danmarks allerbedste cykelterræn i hjertet af det skønne Midtjylland med start og mål i Silkeborg.

Sammen får vi en fantastisk tur i Midtjyllands smukke natur, hvor vi kommer til at prøve kræfter med de samme bakker, som danske topnavne som Lars Bak, Jakob Fuglsang og Allan “Smeden” Johansen har kørt tynde i mange år.

MIZUNO SILKEBORG HALF


25. JUNI 2023 | SILKEBORG

Mizuno Silkeborg Half er en løbefest for hele familien. Her er distancer for både små og store, for alle niveauer. Oplev kilometervis af by, skovstier, søer og stemning.

Kom med – løb i gaderne og nyd naturen. Prøv kræfter med den ikoniske halvmaraton distance, gi’ den gas på 10km og lad børnene ha’ det sjovt til Børneløbet med gratis is.

POSTNORD DANMARK RUNDT


16. AUGUST 2023 | KJELLERUP – SILKEBORG

Det bliver et brag af et cykelløb, når anden etape af Postnord Danmark Rundt går gennem Danmarks Outdoor Hovedstad. Denne gang starter etapen i den nordligste del af kommunen i Kjellerup og slutter i midten af Silkeborg.

Rytterne skal i år cykle 169 km på ruten gennem Søhøjlandet, der rummer nogle af Danmarks største skove, søer og bakker. Rytterne kan bl.a. glæde sig til en flot udsigt til Julsø, Ørnsø og Silkeborg Langsø.

NORDISKE MESTERSKABER I KAJAKSPRINT 2023


12.-13. AUGUST 2023 | SØVEJ – SILKEBORG BY

Danmark har stærke traditioner ved de nordiske mesterskaber, og forventes også at tage en stor høst af medaljerne i år.

Der forventes deltagelse af op mod 200 roere, der skal kæmpe på de korte olympiske distancer på robanen – 200m, 500m, 1000m, 2500m og 5000m. Der er mulighed for at opleve roerne i både ener-, toer- og firerkajak.

ALMINDSØSTAFETTEN


23. AUGUST 2023 | ØSTRE SØBAD

Det hyggeligste stafetløb (4×4 km.) for Hr. og Fru Jensen, og for alle de lokale firmaer. Verdenskendt i Midtjylland!

I løbet af 7 km. Walk passeres 6 søer. Det kan man ikke andre steder i Danmark.

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL 2023


1.-3. SEPTEMBER 2023 | LUNDEN I SILKEBORG

Danmarks Outdoor Festival er for alle, og vi vil gerne inspirere til mere udeliv. Festivalen har et bredt udvalg af aktiviteter, der alle har det til fælles at det foregår udenfor.

Vi har foredrag hvor du kan høre om andres eventyr og blive inspireret til dine egne. I bodgaden finder du tøj, udstyr og andet der kan forsøde dit udeliv.

MTB TOUR SILEKBORG


3. SEPTEMBER 2023 | SØVEJ – SILKEBORG BY

Er du til fantastisk natur, oplevelser og fællesskab på Danmarks bedste MTB-spor, så er MTB Tour Silkeborg lige noget for dig.

I 2023 danner Silkeborg for tredje gang ramme om løbet, hvor du får nogle af landets absolut bedste MTB-spor koblet med fantastisk natur, stemning og fokus på oplevelsen og fællesskabet.