Det sker i

Silkeborg

Varmen og de lange lyse nætter er endelig på vej, og det er så småt tid til sommerens mange events!

Dyk ned i Søhøjlandets helt store oplevelser for både store og små, og find inspiration til minder for sommeren 2024 herunder.

Vi ses derude!


HEDE RYTMER

30. MAJ – 1. JUN 2024 | INDELUKKET I SILKEBORG


Hede Rytmer er tilbage for fuld musik og kan i år fejre intet mindre end 40 års jubilæum. Der er altså lagt op til den helt store fest under åben himmel, når en lang række store artister fra den danske musikscene gæster festivalen.

POSTYRIUM

29. MAJ – 2. JUN 2024 | TORVET I SILKEBORG


Nysgerrige børn kan igen prøve kræfter med teatertrylleriets verden, når Det Kongelige Teaters rullende børneunivers, Postyrium, triller rundt i landet og løfter scenetæppet for alt det forunderlige og sjove, som teatret kan.

HØJLAND LITTERATURFESTIVAL

7.- 8. JUN 2024 | SILKEBORG BIBLIOTEKERNE


Tag hele familien med til årets litteraturfest i Silkeborg, der finder sted henover to dage på Silkeborg Bibliotek og Bindslevs Plads. Her kan både store og små opleve et væld af spændende forfattere, masser af sjove børneaktiviteter, musik og hyggelige workshops.

BIODIVERSITETSWEEKEND

8.-9. JUN 2024 | AQUA SILKEBORG


Kom med til temaweekend i biodiversitetens tegn. Lær blandt andet, hvordan du laver dit eget vandhul i haven, lav din egen insektsuger og tag med på insektjagt i naturen. I bålhytten kan du blande din egen frøblanding, eller tage med på vandhulssafari.

VINFESTIVAL I SILKEBORG

14.-15. JUN 2024 | TORVET I SILKEBORG


Tag del i to dage fyldt med udsøgte vine fra ind- og udland, når torvet i Silkeborg danner rammen om Silkeborg Vinfestival 2024. Her er rig mulighed for at udforske et væld af smagsnuancer fra dybe rødvine til sommerlige hvidvine og møde passionerede leverandører, der deler ud af deres ekspertise og kærlighed til vin.

KONGELIG SOMMERBALLET

15. JUN 2024 | |KL. 16.00 | INDELUKKET SILKEBORG


Oplev tåspidssko under åben himmel, når den Kongelige Sommerballet gæster Silkeborg til en magisk eftermiddag i Indelukket.

Se hele programmet, og læs mere om Den Kongelige Sommerballet på nedenstående link.

RIVERBOAT JAZZ FESTIVAL

26.-30. JUN 2024 | SILKEBORG


Traditionen tro er juni lig med Riverboat Jazz Festival i Silkeborg. Forkæl ørerne med jazz i verdensklasse på de mange scener rundt i byen, eller hop ombord på Hjeljeflåden, og oplev den smukke natur omkring Silkeborg fra vandsiden til levende jazz ombord.

NOGET BEDRE FESTIVAL

1.-3. AUG 2024 | INDELUKKET SILKEBORG


Noget Bedre er Silkeborgs alternative festival, der byder på fest og nærvær i skoven. Fra torsdag d. 1. august går bands på scenen og danner rammen om tre fantastiske dage i musikkens tegn omsluttet af den smukke natur ved Indelukket.

GRATIS BØRSTE SHOW

2. AUG 2024 | KL. 14:00 | TORVET I SILKEBORG


Syng og dans med Børste fra Minisjang, når det populære pindsvin og vennerne besøger Silkeborg. Oplev et show fyldt med sjov og leg, der hvis du ikke allerede kender Børste, med garanti vil få dig til at få et nyt yndlingspindsvin. Der er også mulighed for at møde Børste efter showet.

SILKEBORG STREETFOOD FESTIVAL

14.-18. AUG 2024| SØVEJ SILKEBORG


Mad & Kultur inviterer Silkeborg og omegns borgere til Streetfood Festival. I fem dage omdannes indre Silkeborg til en folkefest med et kulinarisk slaraffenland af lækker streetfood, spændende aktiviteter og underholdning.

TANGE SØ FESTIVAL

17. AUG 2024 | ANS


Med sin placering på bredden af en af Midtjyllands største naturperler – Tange Sø – er rammerne perfekte til en festival, som byder på et bredt musikprogram, der hylder populærmusikken i alle dens afskygninger.Se programmet og køb billet på linket herunder.

ROCK PÅ ØKOGÅRDEN

23. AUG 2024 | URBAKGÅRD SILKEBORG


Kom og oplev ‘Rock På Økogården’ på Urbakgård udenfor Kragelund. Dette års hovednavn, Jakob Dinesen, rocker scenen, mens køer, heste og grise bidrager til stemningen. Nyd landlig idyl, mad og drikke omgivet af halmballer og smuk natur til denne helt særlige friluftskoncert.

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

30. AUG – 1.SEP 2024 | LUNDEN SILKEBORG


Udforsk naturens mange muligheder og eventyr på Danmarks Outdoor Festival 2024. Her er noget for enhver smag, hvad enten du er ny eller erfaren outdoor-entusiast. Bliv inspireret til spændende udendørsaktiviteter og dyk ned i en verden af udstyr eller lyt til foredrag om andres eventyr for at kickstarte dine egne.

DANMARKS STØRSTE VEJFEST

6.-7. SEP 2024 | CIRKUSPLADSEN SILKEBORG


Endnu en gang kan du komme med til Danmarks største Vejfest, når Cirkuspladsen i Silkeborg danner rammen om Danmarks Største Vejfest for fjerde gang. Dans under åben himmel til nogle af tidens største danske stemmer og slut sommerens festivalsæson af med maner.