Det sker i

Silkeborg

Himmelbjergruten tager dig gennem det smukke Søhøjland på en i alt 52 kilometer vandrerute, der bugter sig langs med Silkeborgsøerne. fra Silkeborg til Ry.

Rundt om Silkeborgsøerne og op til Danmarks Tag

Himmelbjergruten fører fra Silkeborg Station syd om Silkeborgsøerne til Himmelbjerget. Herfra går ruten videre til Ry Station og vender tilbage mod Silkeborg nord om søerne.

Gudenåen gennemløber Silkeborgsøerne, og fra sø-fladen og op til Himmelbjergets top er der en højdeforskel på cirka 125 meter.

Himmelbjergruten er i alt cirka 52 km lang, og er afmærket med røde pile og prikker på pæle. Pile viser, hvor du skal dreje, og prikker fortæller, at du er på rette vej og bare kan fortsætte.

Midt på strækningen kan du komme over søerne mellem Skyttehusets Camping og Ålekroen, hvor der i sommerhalvåret er indsat en soldreven færge.

Planlæg din tur

Se og download en folder med Himmelbjerggruten her (åbner i .pdf), som også indeholder et detaljeret kort over ruter.

Langs med ruten finder du flere muligheder for at overnatte – både i shelters og på naturlejrpladser. Der er flest overnatningspladser på sydsiden af Silkeborgsøerne. Få et overblik og se alle overnatningspladser på udinaturen.dk.

Du kan også læse mere om ruten og dens tilblivelse på Naturstyrelsens projektbeskrivelse ved at følge linket her på siden.

Silkeborg bugner af oplevelser: