Det sker i

Silkeborg

Lunden er en smuk naturpark, som ligger i Silkeborg midtby. Parken danner ramme om mange forskellige begivenheder året rundt og er et yndet udflugtsmål for picnic- og gåture i det grønne. På gåturen gennem Lunden i Silkeborg finder du også kunstværker og skulpturer, der er offentligt tilgængeligt. Herudover ligger Medborgerhuset Lunden, som huser mange lokale kulturarrangementer og foreningsaftener.

Tag tæppet og picnickurven under armen og nyd en frokost i det grønne på bredden af Silkeborg Langsø. Lundens smukke grønne omgivelser ligger kun 100 meter fra Silkeborgs gågader og mange butikker og her mødes Silkeborgenserne til blandt andet Skt. Hans bål, 1. maj møder og meget mere hele året rundt.

Fra parken er der udsigt til Odden og Springvandet, der ligger midt i Silkeborg Langsø. Et besøg i Lunden kan kombineres med en gåtur ud på Odden og via en gangbro tilbage til midtbyen.

Pitten – Lundens sociale mødeplads

Den lokale forening Åbne Atelierdøre har skabt et udendørs socialt rum på pladsen foran Lundens smukke medborgerhus. Her kan man stoppe op og se smukke keramiske relieffer på runde betonborde samt en udsmykning af Lundens pavillon. 9 lyseblå felter klæder pavillionen på i et sammenhængende kunstværk, der reflekterer over Silkeborgs skyline og byens 175 års jubilæum i 2021.

Silkeborg bugner af oplevelser: