Det sker i

Silkeborg

Indelukket er en oase i Silkeborg, som emmer af ro og sjælefred. I denne særlige bypark, finder du både en marina ned til Remstrup Å, skov der omkranser parken, spisesteder, samt masser af aktiviteter for både store og små.

Indelukket danner også ramme om den årlige rockfestival Hede Rytmer, hvor 2.500 glade koncertgæster fester i de grønne omgivelser.

I Silkeborgs bypark, Indelukket, finder du både minigolf, pentanquebane, spisesteder, legeplads og en masse andre aktiviteter for både store og små.

Nogle besøger parken fra vandsiden, hvor de lægger til i Silkeborg Motorbådshavn, andre kommer drønene ad MTB-sporene inde fra skoven. Og så er der dem, som lige har besøgt Museum Jorn, der ligger blot et stenkast fra parken.

Medbring gerne din mad og tag et bad

Når du besøger Indelukket er du desuden velkommen til at bruge madpakkehuset ved legepladsen. Skulle du ønske at blive frisket lidt op kan du også benytte Indelukkets nye bad, der er åbent hele døgnet hele året rundt.

Badet har oprindeligt været tiltænkt gæstesejlere, som ikke har adgang til motorbådsklubbens faciliteter, men alle besøgende i Indelukket er velkomne til at bruge badet. Ved indkast af en 10 kroners mønt i automaten får du varmt vand i 5 min.

Indelukkets historie

Indelukkets historie starter den 9. juni 1899. Skoven havde hidtil hørt under Skovridergården Marienlund, men nu købte Silkeborg Kommune de 44 tønder land indelukke og 53 tønder land af Marienlunds jorder til den nette sum af 42.000 kr.

Indtil nu havde skovområdet været hegnet inde for at holde folk ude. Det var et indelukke, som publikum var udelukket fra. Heraf navnet. Men det var tid til forandring, og i løbet af en årrække fik Indelukket nyt liv. I 1900 fik Legepladsforeningen lov til at bygge aktiviteter for børn og unge i parken. Senere, i 1901, blev en ny festplads med borde og bænke anlagt og indviet på Grundlovsdag.

Derudover blev der bygget sanatorium i 1903 og vandværk i 1905. Omkring 1910-11 blev der anlagt kolonihaver og alderdomshjem. Der blev lavet spadserestier og endda etableret en færgerute fra Indelukket til Nordskoven.

Silkeborg bugner af oplevelser: