Det sker i

Silkeborg

Museum Jorn ligger i den smukke natur i Silkeborg, med Gudenåen som nabo. Museet blev grundlagt af Asger Jorn (1914-1973), en af de vigtigste danske kunstner i det 20. århundrede.

Jorn var en spontant abstrakt maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationist International.

Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere i det 20. århundrede – i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso , Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

Besøg Café Cobra på Museum Jorn

Café Cobra er en lille oase med udsigt til Gudenåen og naturen. Her er det gode måltid i centrum, og du kan nyde det i rolige, hyggelige omgivelser. Café Cobra tilbyder mad og drikke ud fra værdierne: råvarer af højeste kvalitet, værtskab og poetisk madglæde.

Caféen er åben for alle, uanset om du er museums-gæst, eller du bare har lyst til at komme forbi til velsmagende retter eller eftermiddagskaffe.

Se caféens åbningstider og menukort her.

Museets historie

Museum Jorns historie er knyttet til historien om opbygningen af Asger Jorns kunstsamling, som blev etableret fra 1953 til 1973 – de sidste 20 år af hans liv.

I begyndelsen havde samlingen til huse på det kulturhistoriske museum i Silkeborg (nuværende Museum Silkeborg), men efterhånden som samlingen voksede, blev der brug for nye rammer til kunsten.

Det nuværende Museum Jorn på Gudenåvej blev indviet i 1982 med tilbygning i 1998.

Silkeborg bugner af oplevelser: