Det sker i

Silkeborg

Drewsen - papirbyen ved Himmelbjer

Musik & Comedy | 26. oktober 2021 - 7. november 2021 kl. 19:30

Glæd dig til en stor og gribende fortælling om de farverige personligheder, der stod bag Silkeborgs opståen for 175 år siden. Pionerbyen der opstår ud af ingenting i ‘det mørke Jylland’ – bliver i den nyskrevne musical et billede på et Danmark der forvandles og danner samtidig ramme om en opsigtsvækkende broderrivalisering og et intenst kærlighedsdrama.

Oplev Mathias Flint i rollen som Drewsen og Maria Skuladottir som hans kone, Johanne Amalie Kümmel, og nyd den skønne musik, der er skrevet til forestillingen af Peter Rosendal.


Michael Drewsen er som grundlægger af papirfabrikken og den nye by ved Gudenåen historiens naturlige midtpunkt. Man kan roligt sige, han var fremsynet: Han grundlagde moderne turisme med udgangspunkt i dampskibet Hjejlen, han blev valgt som medlem af den grundlovgivende forsamling og senere også til folketinget. Drewsen var desuden venner med to af musicalens andre centrale aktører, Frederik den 7. og H. C. Andersen. 


Glæd dig til at få historien om et utrolig spændende kapitel af Danmarks historie krydret med stærke personlige dramaer. Fortællingen om Drewsen er nemlig også fortællingen om faderopgør, kærlighedsaffærer og et opgør mellem to brødre.

Forestillingen bliver en markant del af den omfattende fejring af Silkeborgs 175-års jubilæum og er støttet af Silkeborg Kommune samt A. P. Møller Fonden.
Manuskript: Simone Isabel Nørgaard
Musik: Peter Rosendahl
Sangtekster og musik: Helle Hansen
Iscenesættelse: Thomas Agerholm
Kapelmester: Henrik Svenning


Premiere, lørdag, 23. oktober 2021.
Spilleperiode: 23. okt. – 7. nov. 2021
Billetpris: 425 / 275 incl. gebyr.
(grupperabat, ved 10, 50 og 100 stk.)
(rabat ung u/ 25 år)
(Familiepakke 2v + 2b u/12 år)
Teatersalen, Jysk Musikteater.

Arr. JMTS

Der kan tilkøbes Nem Pause, Nem Pakke, 2- retters menu, Tapastallerken og Musical-menu.
 

Silkeborg bugner af oplevelser:

Alting har en bagside - Bjørn Kromann-Andersen

Kunst & Scene|26. oktober 2021

Off Stage

Kunst & Scene|26. oktober 2021

Kom og smag på en film

Kunst & Scene|26. oktober 2021