Det sker i

Silkeborg

Golf i Søhøjlandet byder på unikke naturoplevelser i de smukke og bakkede landskaber omkring Silkeborg. Spændende nye drives, fairways og greens venter altid lige om hjørnet, når der spilles ud i de udstrakte skove, omkring de mange søer og i istids-landskabets dybe dale.

Læs om alle golf oplevelserne i Silkeborg og Søhøjlandet herunder.

Silkeborg-banen

De 27 hulller, der udgør Silkeborg-banen, er som skåret ud i det bakkede fyrreskovs-terræn øst for Silkeborg. Dette giver spillerne en helt unik naturoplevelse, og så kan de i øvrigt bryste sig af at have gået i “Bjørnens fodspor”. Silkeborg-banen bliver nemlig i daglig tale også kaldet Bjørnens hule, da det var her, at den danske Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørn fik sin opvækst.

Som noget helt specielt er 18-huls banen, sammen med 9-huls banen, anlagt i tre store sløjfer, der roterer som ugens bane. Dette giver en ny golfoplevelse hver eneste gang.

Silkeborg-banen er internationalt kendt for sin høje kvalitet og har blandt andet dannet ramme om Europa Tour turneringen Made in Denmark i 2018 samt ECCO Touren, DIAC og mange andre store golfturneringer.

I tillæg til banerne har du adgang til både indspilningsgreen, driving range og øve-greens samt et indendørs trænings- og fitnesscenter.

Læs mere om Silkeborg-banen på Silkeborg Ry Golfklubs website

Ry-banen

Ry-banen ligger på den østlige side af Silkeborg Søerne ved Kildebjerg i Ry. Her har golfbanearkitekten Line Mortensen og tour pro golfspilleren Søren Kjeldsen i samarbejde udviklet en moderne højkvalitetsbane.

Banen har allerede lagt græs til flere ECCO Tour finaler og de professionelle golfspillere er særligt begejstrede for banens spændende layout, der udfordrer spillere på alle niveauer.

Ry-banen består af en 18- og en 9-hullers Pay & Play bane og hører ind under Silkeborg Ry Golfklub. Ud over banerne finder du også en velplejet indspilsgreen, driving range og øvegreen.

Læs mere om Ry-banen på Silkeborg Ry Golfklubs website.

Tollundgaard Golf Park

Et besøg på Tollundgaards 9-hullers bane byder på golf i historiske omgivelser. Hærvejen passerer tæt ved Tollundgaards 2,7 kilometer lange golfbane, og i kølvandet på denne historiske trafik kan du opleve mange store gravhøje fra Bronzealderen, når du går banen rundt.

Tollundgaard Golf Park byder desuden på en Put & Take sø samt mulighed for overnatning på det nyrestaurerede Tollundgaard hovedhus.

Læs mere på Tollundgaard Golf Parks website

Himmelbjergbanen og Bakbjergbanen

Himmelbjergbanens 18 huller skærer sig over kløfter og vandløb gennem det kuperede terræn nær Them, syd for Silkeborg. Banen går delvist gennem blandet skov, og denne variation kan til tider få vinden til at spille en afgørende rolle.

De 9 huller på Bakbjergbanen er anlagt på nordsiden af Bakbjergvej og kan spilles uden handicapbegrænsning.

Efter en runde på banerne kan det kan varmt anbefales at svinge forbi Himmelbjerg Golfklubs klubhus. Her finder du den irsk inspirerede Mulligan’s Pub, hvor menukortet nemt kan friste – måske sammen med en fadøl.

Læs mere på Himmelbjerg Golf Klubs website

Silkeborg bugner af oplevelser: