Det sker i

Silkeborg

Nordskoven byder på tre MTB-spor med forskellige sværhedsgrader. Fælles for dem er den flotte natur, som de velholdte spor slynger sig igennem. Du kan enten rulle ud fra den østlige side af Nordskoven ved Silkeborg, fra den vestlige ved Sejs eller starte ved hjotspottet ved Skydebanen med indkørsel fra Aarhusvej.

MTB-sporene i Nordskoven er yderst velholdte med stor hjælpe fra frivillige hænder, der selv benytter sporene i skoven. Det slå spor strækker sig over 9,4 kilometer, men kører man de røde sløjfer, når man op på 11,5 kilometer. Med de sorte spor kan man i alt køre 12,4 kilometer mellem Nordskovens store Douglasgraner og smukke bøgetræer.

Ét grundspor med mange afstikkere

Frankensteins Monster. Sådan har sporbyggerne, der lavede Nordskovens MTB-spor, selv døbt det blå spor, hvor de røde og sorte tilvalgs-ruter udspringer fra på turen gennem skoven. Som udgangspunkt er grundsporet dog blåt og henvendt til de lettere øvede MTB-ryttere. De røde og sorte afstikkere er markeret med pile.

På det blå spor kommer du hele Nordskoven rundt og kan vælge at starte ved enten Skydebanen, eller ved Sejs Hundeskov.

Hotspot ved Skydebanen

Ved Skydebanen, med indkørsel fra Aarhusvej, er der lavet et såkaldt hotspot. Her finder du en lille mountainbike-træningsbane, overdækket grill, cykel-vaskeplads samt toiletter.

Fra hotspottet kommer du let rundt til de mange andre faciliteter i skoven. Hotspottet er lavet i samarbejde med Silkeborg Kommune, som står for drift af bygningerne.


Find vej fra p-pladsen ved Vejlsøhus

Rute fra p-plads til MTB spor i Nordskoven

Silkeborg bugner af oplevelser: