Det sker i

Silkeborg

Tilbring en nat under stjernerne på en af Silkeborgs naturlejrpladser. Her kommer I helt tæt på naturen i det smukke Søhøjland – i både skov og ved vand. Silkeborgs naturlejrpladser er primitive, og beregnet til en enkelt overnatning i telt for den enlige vandrer, parret på tur, eller familien i skoven. Se alle naturlejrpladserne på linket til udinaturen.dk herunder.

Silkeborg er et sandt mekka for naturelskere og friluftsentusiaster. Som Danmarks Outdoorhovedstad finder du derfor også et stor antal naturlejrpladser, som kan benyttes af alle, der ønsker en unik naturoplevelse – også om natten.

Naturlejrpladserne er etableret af Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune.

Overnat i skov eller ved vand

Silkeborgs naturlejrpladser er opført i nogle af vores særligt naturskønne områder; nogle af dem ned til søerne og åer, hvor kano- og kajakfolket kan lægge til, andre ligger i de smukke Silkeborg Skovene.

Se alle naturlejrpladser og planlæg din tur på udinaturen.dk. Her kan du også se nærliggende vandreruter, sejlruter på søer og åer, cykelruter samt de forskellige muligheder for overnatning.

Vær opmærksom på, at de primitive overnatningspladser ofte blot er markeret med en pæl. Ved nogle af de primitive overnatningspladser finder I dog også en bålplads.

Pas på vores natur

Uanset, hvordan du er kommet til pladsen, så aflever den, som du gerne selv gerne vil modtage den. Hold derfor venligst pladsen pæn og ryddet.

Tag altid alt affald med dig tilbage og smid det i en skraldespand. Forretter du nødtørft, så husk at grave det ned – toiletpapir i naturen er ikke alene til gene for naturen, men også for andre skovgæster og naboer.

Silkeborg bugner af oplevelser: