Det sker i

Silkeborg

I udkanten af Engesvang kan du tage på en smuk gåtur omkring Bølling Sø. Her kan du blandt andet besøge stedet, hvor Tollundmanden og Ellingkvinden blev fundet. Husk også kikkerten, da der omkring søen er et meget rigt fugleliv.

Hele den 12 km lange rute er afmærket og på dele af ruten kan du også følge den spændende formidling på I fortidens fodspor ruten, der åbnede i juni 2022.

Et spændende museum og fundstedet for Tollundmanden

Turen omkring Bølling Sø tager dig forbi flere udsigtspunkter, bådebroer samt telt- og rastepladser, hvor du kan nyde fuglelivet og en medbragt madkurv. I søens nordlige ende ligger Klosterlund Museum & Naturcenter, der udstiller tusinder af års liv, kunst og kultur omkring søen. Museets bygninger er et besøg værd i sig selv, da de udgøres af den gamle tørvegård Klosterlunds imponerende granitlænger.

I den sydøstlige ende af søen tager vandreruten dig forbi fundstedet for det berømte moselig Tollundmanden. En tavle markerer fundstedet og fortæller historien om Tollundmanden. Selve moseliget kan ses på Museum Silkeborg.

Fortiden møder nutiden

Ved Bølling Sø mødes fortiden og nutiden. Søen blev dannet på den jyske hede for hele 12.000 år siden i slutningen af den sidste istid, men måtte bukke under for tørveindustrien i det 19. århundrede og under verdenskrigene.

I 1994 blev søen dog genskabt i et naturgenopretningsprojekt, og danner i dag rammen om rekreative udflugsmål for alle der vil nyde naturen.

Søen er meget lavvandet, men uden tilførsel af næringsstoffer fra omkringliggende landbrug, så den fremstår klar og smuk.

Silkeborg bugner af oplevelser: