Det sker i

Silkeborg

Oplev landskabets dramatiske fortællinger folde sig ud, når I begiver jer ud i fortidens fodspor ved Bølling Sø. Her møder I en række nye formidlings hotspots, der fortæller om søens historie i de smukke omgivelser.

Prøv jeres held som stenalderjægere på lykkehjulet, hør den fascinerende fortælling om Tollundmanden, kast jer ud i gravrøvernes vendespil eller noget helt fjerde. Der er 9 formidlings hotspots i alt.

Ruten er for hele familien, hvor I selv kan vælge, hvilke af de 9 formidlings hotspots benene rækker til at besøge. 5 af de nye hotspots kan opleves på den kortere hvide rute (4 km). Skal I opleve alle 9 af de spændende nye installationer, så skal I kombinere den hvide rute med ca. 7 km af den gule rute, som går hele vejen rundt om Bølling sø – i alt ca. 11 km.

Vandreruten omkring Bølling Sø er fyldt med naturskønne oplevelser, men snor sig også igennem nogle af Midtjyllands vigtigste kulturhistoriske skatte. Derfor har projektet I fortidens fodspor udviklet og opsat nye formidlingsinstallationer langs ruten som fortæller sammenhængen mellem områdets natur og kulturhistorie.

Der er i alt 9 formidlings hotspots på østsiden af Bølling Sø, hvor I kan lytte, røre, se og dreje, mens I får de fantastiske historier fortalt.

Hvid rute (4 km)

Fra den østlige parkeringsplads kan I gå en 4 km lang rundtur på den hvide rute, hvor I kommer forbi 5 af de nye formidlings hotspots. Hér kommer I blandt andet forbi stenalderlykkehjulet, en dyb hulvej – der er et meget tydeligt spor efter Hærvejen – og flere gravhøje fra bronzealderen, hvor I kan spille vendespil og høre om gravrøvere.

Langt størstedelen af ruten er nemt tilgængelig med forholdsvis brede stier. Dog har kortere passager på den nordlige del af ruten karakter af en smallere trampet natursti.

På turen rundt findes der også bord-bænke sæt, hvor I kan spise madpakke eller hygge jer med medbragte drikkevarer.

Parkering

Parker øst for Bølling Sø på p-pladsen ved Bøllingsøgårdvej.

Hvid + Gul rute (11 km)

Fra parkeringspladsen syd for Bølling Sø starter I ud på den gule rute. Her går første del af turen op til udsigtspunktet, hvor I får søens historie fortalt ved en lyttestation. Herefter går turen videre til Bjældskovdal, hvor Tollundmanden er fundet, og hvor I kan opleve flere spændende formidlings hotspots om fundstedet.

Senere møder I hvid rute, som I kan følge rundt og opdage de resterende 5 installationer.

Parkering

Parker på p-pladsen syd for Bølling Sø.


Silkeborg bugner af oplevelser: