Det sker i

Silkeborg

Ans Circle Walk er en 6,8 kilometer lang vandrerute, der omkranser byen Ans ved Tange Sø. Ruten går forbi skøn natur ved bækken, kanalen, udsigtspunkter og byder på lokalhistorisk formidling.

Store som små kan også prøve kræfter med aktivitetszonerne rundt på ruten indeholdende bl.a. balancebane, kryds og bollespil og ”hop med dyrene”. Vi håber i vil nyde turen rundt om og igennem Ans By. God vandretur til alle!

Smuk natur, lokalhistorie og sjove aktiviteter

Ans Circle Walk går gennem blandet skov, boligområder, grønne vidtrækkende områder, der indbyder til ophold og hvile ved bord-bænkesæt. Ruten går forbi skøn natur ved bækken, kanalen, udsigtspunkter og byder på lokalhistorisk formidling. Læs bl.a. om vandværksbakkens og byens historie og nyd udsigten fra toppen af bakken.

Store som små kan også prøve kræfter med aktivitetszonerne rundt på ruten indeholdende bl.a. balancebane, kryds og bollespil og ”hop med dyrene”.

Praktisk info om ruten

Ans Circle Walk kan vandres både med og mod uret rundt. Ruten er en kombination af trampestier og anlagte stier i et til tider kuperet terræn, der ikke er optimal for alle. Dog er der mange muligheder for at afkorte vandreturen med bl.a. tværruten og smutvejen ved vandværksbakken.

Hunde i snor er velkommen på ruten, men husk at ”samle op” efter den. Du må have din hund løs i områdets hundeskov, som ruten går forbi. Husk eget affald og at tage hensyn til naturens planter og dyr.

Der er et offentligt toilet tæt på ruten ved busstationen på Søgade samt et ved Ans Søbred. Gør plads og smil til hinanden på ruten.

Om Ans Circle Walk

Ruten er etableret i et tæt samarbejde mellem frivillige engagerede lokale borgere og Silkeborg Kommune. Ruten er én ud af flere ruter, der anlægges i regi af projekt Stier og spor, hvor du bor, der er støttet af Silkeborg Kommune og Nordea-fonden.

I Danmarks Outdoor Hovedstad ønsker vi at understøtte koblingen af velfærd, kultur, natur og outdooraktiviteter med et fokus på at øge tilgængelighed til bynære stier, spor og ruter og afprøve nye tiltag, der øger borgernes motivation til at komme ud i naturen og lege, gå, løbe og cykle i nærområdet.

God vandretur til alle!

Silkeborg bugner af oplevelser: