Det sker i

Silkeborg

Velkommen til SILKEBORG:DOX! Fra d. 23. marts til 3. april kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves rundt i hele Danmark.

Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og i samarbejde med Bio Silkeborg, Kedelhuset, Silkeborg Bibliotekerne, Amaliegade 1B, Silkeborg Bad og Silkeborg Kommune har vi skræddersyet et program til minifestivalen SILKEBORG:DOX.

Hør projektleder for SILKEBORG:DOX Simone Knudsen fortælle om minifestivalen i Radio Silkeborg lige her:

Vi ses i salen!


SILKEBORG:DOX – The North Drift


28. MAR. 2022 | KL. 16.00 | AMALIEGADE 1B

En flaskepost fra Dresden bringer nyt om utrolige havstrømme og plastikaffald i verdenshavenes store, flydende økosystem.

En idealistisk og billedskøn eventyrfilm med overskud og en alvorlig agenda.

Læs mere >>

SILKEBORG:DOX – Sirens


30. MAR. 2022 | KL. 19.00 | KEDELHUSET

Filmfestivalen SILKEBORG:DOX giver dig mulighed for at opleve en enestående, ny dokumentar på Kedelhuset: I udkanten af Beirut kæmper Lilas og Shery, medstiftere og guitarister af Mellemøstens første kvindelige metalband, med venskab, seksualitet og ødelæggelse i deres jagt på at blive thrashmetal-rockstjerner.

Læs mere >>

SILKEBORG:DOX – Pleistocine Park


30. MAR. 2022 | KL. 19.00 | KC SILKEBORG BAD

I et fjernt hjørne af Sibirien bygger en tilbagetrukken, excentrisk og genial videnskabsmand et hjemmelavet istidsøkosystem med hjælp fra sin søn Nikita for at modvirke den katastrofale globale opvarmning.

De kæmper med bureaukratiet og med arktisk vejr alene i ørkenen for at realisere deres quixotiske drøm.

Læs mere >>

SILKEBORG:DOX – HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG


31. MAR. 2022 | KL. 18.30 | KJELLERUP BIBLIOTEK

Rotunden på Kjellerup Bibliotek viser dokumentarfilmen “Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song” der skildrer Cohens liv ud fra salmen og hittet “Hallelujah”.

Filmen indeholder hidtil ukendt materiale fra Cohens eget arkiv så som uddrag fra personlige notesbøger, lydoptagelser og filmklip.

Læs mere >>

SILKEBORG:DOX – Into the Ice


1. APR. 2022 | KL. 18.30 | BIO SILKEBORG

180 meter nede i enormt hul i den grønlandske indlandsis ligger svaret på nogle klimaforskningens største gåder.

’Rejsen til isens indre’ er et storslået, cinematisk eventyr med vidtrækkende konsekvenser for hvordan vi opfatter klimaforandringerne – og med et meget menneskeligt indblik i den fundamentale nysgerrighed, der driver verdens bedste forskere.

Læs mere >>


FIND ALLE ARRANGEMENTER
PÅ DETSKERISILKEBORG.DK >>