Det sker i

Silkeborg

Silkeruten snor sig gennem Silkeborg og den smukke natur, der omkranser byen. Men ruten tager jer også forbi en perlerække af Silkeborgs store oplevelser og attraktioner.

Udforsk de mange spændende oplevelser langs Silkeruten herunder og download kortet til jeres tur lige her.

Vi ses på ruten!

HJEJLEN


Silkeborg Havn, der ligger midt i byen, er et oplagt sted at starte jeres tur på Silkeruten. I havnen kan I se Hjejlebådene, der siden 1861 har været et ikon for Silkeborg og Søhøjlandet.

Sæsonen for rutesejlads er forbi for 2022, men klik videre herunder for også at se Hjejleselskabets mange specialsejladser omkring højtiderne.

MUSEUM SILKEBORG: HOVEDGÅRDEN


Hovedgården huser Museum Silkeborg og er Silkeborgs ældste bygning, men verdensstjernen, der bor her, er endnu ældre.

Ca. 2.400 år gammel er Tollundmanden, der sammen med spændende fund fra oldtiden til 1800-tallets Silkeborg, gør Museum Silkeborg til en kulturhistorisk attraktion i særklasse.

MUSEUM JORN


Museum Jorn ligger i den smukke natur i Silkeborg, med Gudenåen som nabo. Museet blev grundlagt af Asger Jorn (1914-1973), en af de vigtigste danske kunstner i det 20. århundrede.

Tag eventuelt et lille hvil i Café Cobra – en lille oase med udsigt til Gudenåen og naturen.

LEGEPLADSEN I INDELUKKET


Den nye legeplads i Indelukket er formet som en rejse gennem Søhøjlandet med legeområder, der er indrettet som mose, skov, sø, eng og bakkelandskab.

Legepladsens vartegn bliver et 11 meter højt klatreanlæg med klatrekogler og to lange rutsjebaner, der er inspireret af Nordens højeste Douglasgraner, som findes i Silkeborg-skovene.

AQUA AKVARIUM & DYREPARK


Mød fiskene under overfladen, oplev oddernes vilde leg, besøg grævlingen i den underjordiske hule og kig ned i storkens rede.

Oplev den danske natur i AQUA Akvarium & Dyrepark samlet på ét sted, bliv overrasket, forundret og få svar på alle jeres spørgsmål om vores fælles natur.

ØSTRE SØBAD


Det nyrenoverede Østre Søbad ligger smuk ved Almindsø i Silkeborg.

Udover søbadet finder du blandt andet en mobil salgsvogn med lette snacks, sauna, omklædnings-faciliteter samt en populær sandstrand.

Landart i Vesterskoven

LANDART I VESTERSKOVEN


Når du begiver dig gennem Vesterskoven på Silkeruten, kommer du forbi en række kunstværker, der er skabt i landskabet – såkaldte LandArt værker.

Værkerne er skabt af billedkunstner Mette Mailund Strong i samarbejde med KFUM spejderne og Naturstyrelsen, og har tråde til FN’s verdensmål og Silkeborgs berømte billedkunstner Asger Jorn.

KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD


Langs Silkeruten kommer I også forbi det smukke og historiske Silkeborg Bad, som i dag huser KunstCentret Silkeborg Bad.

Her kan I opleve skiftende udstillinger med både danske og internationale kunstnere i de klassiske bygninger, der engang rummede kurbadet ”Silkeborg Bad”.

SKULPTURPARKEN VED SILKEBORG BAD


Skulpturparken og de udendørs parkområder omkring Kunstcentret Silkeborg Bad benyttes af mange året rundt.

Skulpturparken ved Silkeborg Bad er åben for publikum året rundt, og der er fri adgang.

BANESTIEN SILKEBORG-HORSENS


Sporene er taget op fra den 61 kilometer gamle jernbane mellem Silkeborg og Horsens.

I stedet fører banestien nu cyklister og gående gennem frodige ådale, herregårdslandskaber, gamle bøgeskove og det midtjyske Søhøjland.

ODDEN


Odden er et helt specielt naturområde, der strækker sig midt ud i Silkeborg Langsø. Halvøen er et yderst populært område med gangbro direkte fra midtbyen.

Madpakkehuset midt på Odden er desuden et yndet udflugtsmål for børnefamilier og daginstitutioner i byen.

SPRINGVANDET I SILKEBORG LANGSØ


Springvandet midt i Silkeborg Langsø er et af nordeuropas største.

Ved særlige lejligheder skaber de store projektører et spektakulært lysshow ud af de fem fontæner, der kan skyde hele 33 meter op i luften.

JYSK MUSIKTEATER


Sæsonkalenderen byder på en lang række spændende oplevelser fra klassisk teater, børneteater, pop/rock-koncerter, stand-up, show, musicals, foredrag og meget mere.

Uanset hvilket arrangement I er til, så er stemningen og atmosfæren i Jysk Musikteater enestående.

MUSEUM SILKEBORG: PAPIRMUSEET


Papirmuseet er et levende værksted, hvor der fortælles om Papirfabrikken og papirets historie samt Silkeborgs opståen.

Det var blandt andet her, at man i 1900-tallet fremstillede papiret til de danske pengesedler.

>> Download et kort over Silkeruten her