Det sker i

Silkeborg

Silkeborgs grønne byrum, Bindslevs Plads, samler Silkeborgs Bibliotek, Den Kreative Skole samt en masse andre institutioner. De bindes sammen i et levende campus-miljø. Pladsen inviterer til leg, aktiviteter, arrangementer eller bare et stille chill-out område midt i byens puls.

Bindslevs Plads er skabt ud fra tanken om at gribe det impulsive, inspirere til kreativitet og frem for alt være med til at skabe en identitet. Pladsen er inddelt i forskellige rum, som hver har forskellige funktioner og aktiviteter.

Ramblaen

Hovedåren på Bindslevs Plads. Ramblaen indfanger alle hovedindgange til de omkringliggende institutioner, og det er muligt at færdes frit mellem de enkelte institutioner og uderum. En gåtur på ramblaen kommer til at byde på mange indtryk og oplevelser med træerne Kinapære, Rødask og Naur, skulpturer, multifunktionelle møbler samt særlige belysning, hvad enten du er på vej til en af institutionerne, gågaden eller togstationen. Således er Bindslevs Plads både en destination og et bevægelsesrum.

Hovedscenen

Et foranderligt rum med plads til fest. Asfaltbakkerne skaber opholds- og siddemuligheder ved større arrangementer, og på toppen af asfaltbakkerne er det også er muligt at sidde i skygge på en varm sommerdag.

Lommen

Ved Silkeborg Biblioteks gamle indgang findes en grøn bakke, hvor man kan tage ophold i smukke grønne omgivelser i sval skygge af træernes kroner.

Theodoras Have

Byrummets grønne åndehul. Haven er udformet med grønne bølgende øer og legeinstallationer for de mindste. Lysmasterne, som diskret er placeret i de grønne øer, skaber en både funktionel og sanselig belysning.

Silkeborg bugner af oplevelser: