Det sker i

Silkeborg

Kunstruten i Silkeborg er en hel ny måde at opleve byen på. Find listen over alle de spændende kunstværker frem på mobilen og læg præcis den rute, som passer jer. Der er noget for enhver smag: byens ældste vartegn, skulpturer, udsmykninger og nye gavlmalerier, der blot venter på at blive udforsket.

Kunstruten og Silkeborg Gadekunst Festival

Silkeborg Gadekunst Festival løb af stablen for tredje gang i april måned 2021. Det skete som en del af Silkeborgs 175 års byjubilæum. I forbindelse med festivalen og jubilæumsåret blev der udviklet en kunstrute på baggrund af alle de offentlige værker, som man kan finde i Silkeborg midtby.

Kunstruten ligger nu tilgængelig for alle med en tilhørende liste over alle de værker, der kan opleves langs ruten. Tanken er, at Kunstruten skal udbygges over årene og hele tiden opdateres med de nyeste kunstværker i byen.

Kunsten giver nye perspektiver på byen

Noget af det bedste ved den offentlige kunst, som du kan opleve i byen, er, at den er tilgængelig for alle – hele tiden. Og så foregår alt under åben himmel, hvor kunsten giver nye perspektiver på byen, på byrummet og på det at færdes i byen. Gå ud. Se op. Se rundt. Se tilbage.

Find også Kunstruten i jubilæumsskriftet fra 2021

Kunstruten findes også i en fysisk udgave, nemlig bagerst i Silkeborg Gadekunst Festivals jubilæumsskrifte fra 2021, som du finder gratis på Silkeborg Bibliotek. I jubilæumsskriftet kan du også læse om gadekunstens historie i Silkeborg og om de medvirkende kunstnere.

Silkeborg bugner af oplevelser: