Det sker i

Silkeborg

Himmelbjerget har i mange år været et ’must’ udflugtsmål for alle, der besøger Søhøjlandet. Flere hundrede tusinder kommer hvert år kørende, sejlende, cyklende eller vandrende til.

Fra bjergets 147 meter høje top er der en fantastisk udsigt over søer og skove. Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, at du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt. Skovene syd for selve bjerget gemmer nemlig på op til flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de livlige besøgsområder.

Man troede længe, at Himmelbjerget i Søhøjlandet var Danmarks højeste punkt. Den landsdækkende højdeopmåling i sidste del af 1800-tallet viste imidler- tid, at Himmelbjergets top lå ca. 147 meter over havet, mens de højeste terrænpunkter ved Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj var mere end 170 meter over havet.

På tur med Hjejlen fra Silkeborg

Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til bjerget. Du kan den dag i dag stadig tage turen, som det har været skik siden 1861. Hjejleselskabet sejler fortsat tusindvis af turister mellem Silkeborg, Himmelbjerget og Ry. Se sejltiderne på hjejleselskabet.dk

Silkeborg bugner af oplevelser: