Det sker i

Silkeborg

Oplev kunst i topklasse på et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galerie Moderne Silkeborg har fire udstillingssale som årligt præsentere 6-8 udstillinger. På galleriets første sal minder man en permanent grafisk udstilling med mere end 500 værker.

Aktuelle udstillinger netop nu:

DANSK OG INTERNATIONAL PÅSKEUDSTILLING | 9. marts – 13. april

Dansk og international galleri for moderne kunst

Silkeborgs verdenskendte kunstner Asger Jorn kom ind i Galerie Moderne Silkeborg kort tid efter at det var åbnet 10. april 1962. Han så sig grundigt omkring og sagde til grundlæggeren, kunsthandler Willy Omme: ”Et galleri i Silkeborg – det er alletiders idé”. Efter en kort pause fortsatte han: ”Det kan aldrig gå”.

Det er klart, at Asger Jorn og galleriet fik et godt samarbejde indtil sin alt for tidlige død i 1973. Willy Omme havde i 1960 besluttet sig for at omsætte en drøm til virkelighed: Skabe et galleri for moderne kunst. Den blev hurtigt omsat til handling.

59 år med moderne samtidskunst

Foreløbig har Galerie Moderne Silkeborg eksisteret i 59 år og nyder status af at være et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galleriet har især vægt på CoBrA-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen.

Sønnen Henrik Omme blev ansat som 17-årig i galleriet, medejer i 1989 og var dermed partner med sin far indtil dennes død i august 2008. Galleriet har gennem årene haft en betydelig omsætning og det galleri, der har forestået handel med flest Asger Jorn-værker.

En af Galerie Moderne Silkeborgs mest kendte nuværende kunstnere er Peter Brandes, der har gjort sig internationalt anerkendt med sine malerier, keramik-krukker og kirkeudsmykninger.

Galleriet har et udstillingsareal på 600 m2 – fordelt på fire udstillingssale – og med 6-8 skiftende udstillinger om året.

Silkeborg bugner af oplevelser: