Det sker i

Silkeborg

Oplev kunst i topklasse på et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galerie Moderne Silkeborg har fire udstillingssale som årligt præsentere 6-8 udstillinger. På galleriets første sal minder man en permanent grafisk udstilling med mere end 500 værker.

Da galleriet bliver betragtet som en udvalgsbutik af Dansk Erhverv, har du lige nu mulighed for at se udstillingen Dansk og international påskeudstilling 2021 fysisk i butikken. For information om åbningstider og corona-restriktioner besøg galeriemoderne.dk

Du kan også se Dansk og international påskeudstilling i et digitalt katalog lige her (eksternt link)

Dansk og international galleri for moderne kunst

Silkeborgs verdenskendte kunstner Asger Jorn kom ind i Galerie Moderne Silkeborg kort tid efter at det var åbnet 10. april 1962. Han så sig grundigt omkring og sagde til grundlæggeren, kunsthandler Willy Omme: ”Et galleri i Silkeborg – det er alletiders idé”. Efter en kort pause fortsatte han: ”Det kan aldrig gå”.

Det er klart, at Asger Jorn og galleriet fik et godt samarbejde indtil sin alt for tidlige død i 1973. Willy Omme havde i 1960 besluttet sig for at omsætte en drøm til virkelighed: Skabe et galleri for moderne kunst. Den blev hurtigt omsat til handling.

58 år med moderne samtidskunst

Foreløbig har Galerie Moderne Silkeborg eksisteret i 58 år og nyder status af at være et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galleriet har især vægt på CoBrA-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen.

Sønnen Henrik Omme blev ansat som 17-årig i galleriet, medejer i 1989 og var dermed partner med sin far indtil dennes død i august 2008. Galleriet har gennem årene haft en betydelig omsætning og det galleri, der har forestået handel med flest Asger Jorn-værker.

En af Galerie Moderne Silkeborgs mest kendte nuværende kunstnere er Peter Brandes, der har gjort sig internationalt anerkendt med sine malerier, keramik-krukker og kirkeudsmykninger.

Galleriet har et udstillingsareal på 600 m2 – fordelt på fire udstillingssale – og med 6-8 skiftende udstillinger om året.

Silkeborg bugner af oplevelser: