Det sker i

Silkeborg

Oplev kunst i topklasse på et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galerie Moderne Silkeborg har fire udstillingssale som årligt præsentere 6-8 udstillinger. På galleriets første sal minder man en permanent grafisk udstilling med mere end 500 værker.

Aktuelle udstillinger netop nu:

Fra gemmesteder… Kendskab og kærlighed til kunsten

v/ Elof Westergaard og Klaus Skjødt

Galleriet fik den idé at spørge to personer, med kendskab og kærlighed til kunst, om de ville gå på opdagelse i galleriets arkiver og lagerrum for frit at foretage et udvalg til en udstilling med sjældent sete værker. De var så venlige i deres meget travle hverdag at sige ja til opgaven. Elof Westergaard er biskop i Ribe og Klaus Skjødt er bankdirektør og leder af Sparekassen Kronjylland med hovedsæde i Randers.

Nu er vi ikke Louvre, men med 60års fødselsdag næste år et galleri, som har store samlinger på lager, dels fordi man altid gemmer noget til en særlig lejlighed, og dels fordi man har ting, som det gør ondt at skille sig af med. Men de fire mennesker på skattejagt fik helt frie hænder. Vi glæder os til at se jer på udstillingen og til ferniseringen, som nu endelig kan foregå uden restriktioner. Velkommen til årets første udstilling i vores nye sæson. Velkommen til biskoppen og bankdirektøren som med deres døtre var på skattejagt.

Udstillingen åbner den 4. september med fernisering kl. 15.00 -17.00, og den kan ses til den 23. oktober.

Dansk og international galleri for moderne kunst

Silkeborgs verdenskendte kunstner Asger Jorn kom ind i Galerie Moderne Silkeborg kort tid efter at det var åbnet 10. april 1962. Han så sig grundigt omkring og sagde til grundlæggeren, kunsthandler Willy Omme: ”Et galleri i Silkeborg – det er alletiders idé”. Efter en kort pause fortsatte han: ”Det kan aldrig gå”.

Det er klart, at Asger Jorn og galleriet fik et godt samarbejde indtil sin alt for tidlige død i 1973. Willy Omme havde i 1960 besluttet sig for at omsætte en drøm til virkelighed: Skabe et galleri for moderne kunst. Den blev hurtigt omsat til handling.

59 år med moderne samtidskunst

Foreløbig har Galerie Moderne Silkeborg eksisteret i 59 år og nyder status af at være et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst. Galleriet har især vægt på CoBrA-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen.

Sønnen Henrik Omme blev ansat som 17-årig i galleriet, medejer i 1989 og var dermed partner med sin far indtil dennes død i august 2008. Galleriet har gennem årene haft en betydelig omsætning og det galleri, der har forestået handel med flest Asger Jorn-værker.

En af Galerie Moderne Silkeborgs mest kendte nuværende kunstnere er Peter Brandes, der har gjort sig internationalt anerkendt med sine malerier, keramik-krukker og kirkeudsmykninger.

Galleriet har et udstillingsareal på 600 m2 – fordelt på fire udstillingssale – og med 6-8 skiftende udstillinger om året.

Silkeborg bugner af oplevelser: