Det sker i

Silkeborg

Foto: Bo Nørgaard

I Galleri Nygade 26A møder du Silkeborgs aktuelle kunst-scene. Lokale kunstnere, værksteds-fællesskaber og kunstnergrupper viser sig frem på byens nye udstillingssted, der har en ny udstilling hver måned.

Velkommen i byens nye galleri i Nygade 26A.

Nygade 26A er mødestedet for det lokale kunstmiljø i Silkeborg. Udstillingsstedet er ramme for netværk i Silkeborgs kunstmiljø, og med sin åbne struktur skaber galleriet mulighed for at rumme nye ideer og forskellige udstillingsaktiviteter.

Første skridt mod noget større

Det midlertidige udstillingssted er blevet til på baggrund af et ønske fra det lokale billedkunstmiljø, hvor der er behov for et udstillingssted og en ramme at mødes i.

Der er foreløbig indgået en to-årig lejekontrakt på lokalerne i Nygade 26A. På sigt er ambitionerne, med politisk opbakning, at erhverve den gamle Remisebygning på Jernbanegade i forbindelse med et blivende udstillingssted og værkstedsfællesskab.

Ønsker du at udstille i Nygade 26A?

Kunstforeninger, værksteds-fællesskaber og kunstnergrupper m.fl. kan, såvel som privatpersoner, ansøge om en udstillingsperiode. Det er gratis at udstille i galleriet, men som udstiller skal man selv sørge for markedsføring, vedligehold mm. under udstillingen.

Der er to årlige ansøgningsfrister: 1. oktober og 1. april.

Et udstillingsudvalg vil stå for gennemlæsning af ansøgninger og koordinering af de to årlige udstillingsperioder. Hver udstillingsperiode består af seks udstillinger – altså tolv i alt på et år.

Du finder ansøgningsskemaet her

Ønsker du at vide mere om galleriet, er du velkommen til at kontakte Kultur- og Fritid.

Silkeborg bugner af oplevelser: