Det sker i

Silkeborg

Udendørs træning i Danmarks Outdoor Hovedstad byder på mange muligehder. Her kan du bestige bjerge, jagte røde poster i skovene eller blot gå en tur på hjerte- eller sundhedsstierne.

Når du skal ud og røre dig i Danmarks Outdoor Hovedstad, har du masser af muligheder.

Bestig Bjerge

Silkeborg og Søhøjlandet er et af de mest “bjergrige” områder i Danmark. Du har derfor rig mulighed for at komme ud i naturen og op i højden. Samtidig kan du udfordre dig selv eller en ven i at optjene flest højdemeter.

Læs mere på Bestigbjerge.dk

Faste Poster

Faste Poster er røde pæle placeret mere eller mindre gemt rundt i skovene omkring Silkeborg. Pælene er forsynet med et orienteringslogo og kan findes ved hjælp af kort og eventuelt kompas. Det er næsten som skattejagt.

Jagten på de “Faste Poster” kan tilrettelægges med flere sværhedsgrader, og er både for børn og voksne.

Læs mere og hent kort over ruterne hos Silkeborg Orienteringsklub.

Træningsredskaber i det fri

Rundt om i Silkeborg finder du træningsredskaber placeret ude i det fri. Du er velkommen til at bruge dem, når det passer dig – for eksempel som en del af en løbetur.

Oplever du fejl eller mangler på træningsredskaberne, håber vi, at du vil sende en mail til Kultur- og Fritidsafdelingen om det.

Hjertestier

“Gå-motion er god motion” har i mange år været mottoet for hjertestierne. Du er velkommen til at bruge stierne døgnet rundt, og Hjerteforeningen opfordrer til også at bruge stierne til dans, rask gang, powerwalk, leg med børnene, stavgang, løb og meget mere.

Find Hjertestierne på Hjerteforeningens side.

Sundhedsspor

Et sundhedsspor er en afmærket rute du kan bruge til at teste din kondition. Du går eller løber ruten på tid, og når du er i mål, kan du aflæse dit kondital på en tavle.

I Silkeborg finder du tre sundhedsspor i vidt forskellige områder.

Læs mere om Sundhedssporene og find dem på Naturstyrelsens hjemmeside.

Silkeborg bugner af oplevelser: