Det sker i

Silkeborg

Højdemeter, tekniske udfordringer og et MTB-spor for familien. Blot 15 kilometer øst for Silkeborg ligger Gjern Bakker, hvor Trolden, der er kælenavnet for MTB-sporet i bakkerne, byder på lidt af det hele.

Det dramatiske istids-landskab, som udgør Gjern Bakker, byder på en 18,5 kilometer rød rute, for de øvede, samt en let blå rute på 6 kilometer for nybegyndere, børn og familier.

Hotspot ved Trollhytten

Starten går fra p-pladsen ved Trollhytten. Her er der gode muligheder for at parkere, toiletfaciliteter, borde og bænke, et bålsted samt en cykel-service station.

Trolden og Lille Trold

Der er rigeligt med højdemeter på det røde spor, Trolden, gennem Gjern Bakker. Prøv for eksempel de stejle stigninger Stenbakken og Muren, og den efterfølgende nedkørsel gennem egeskoven.

Er du den legesyge type på din MTB, skal du ikke snyde dig selv for Hoplinjen – et nyt MTB-spor, der er bygget med både hop og curves.

Familier med børn og nybegyndere kan med fordel begive sig ud på den blå rute – Lille Trold. Den blå rute er et 6 kilometer langt MTB-spor med en let sværhedsgrad. Herfra er det let at hoppe over på det røde spor, hvis man skulle savne mere udfordring.

Silkeborg bugner af oplevelser: