Det sker i

Silkeborg

Foto: Magnus Torfoss

MTB-sporet i Vesterskoven er stadig ved at blive anlagt, men det 17 kilometer lange blå spor står færdigt. Her kan du blandt andet prøve Danmarks længste nedkørsel, der er bygget af både professionelle og frivillige med Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug i spidsen.

Du kan hoppe på Vesterskovens blå MTB-spor fra to start-steder; det nye Østre Søbad ved Almind Sø, eller fra p-pladsen ved det flotte kunstcenter og skulpturpark Silkeborg Bad.

Sporene er ensrettet og tydeligt markeret gennem hele skoven.

Et historisk og unikt spor

En aflang højderyg markerer tydeligt Vesterskovens terræn. Det er her, på højderyggens sider, at halvdelen af det 17 kilometer lange blå spor er anlagt. Ruten udnytter derfor det samlede antal højdemeter til fulde.

Det blå MTB-spor tager dig hele vejen rundt i Vesterskovens vilde og historiske terræn, hvor Danmarks største marksystemer blev anlagt i bronze- og jernalderen. Derfor er sporet også udviklet og anlagt i samarbejde med Museum Silkeborg og Naturstyrelsen. Sporet er et helt unikt outdoor-projekt i Danmark, der er med til at sikre vores allesammens ejendom – skoven.

Røde og sorte afstikkere med tiden

Ligesom MTB-sporene i Nordskoven er det meningen, at Vesterskovens blå rute skal være et grundspor, hvor flere røde og sorte spor udspringer fra. De røde og sorte spor er allerede planlagt og vil blive anlagt i de kommende år.

Indtil videre er det blå spor dog allerede uofficielt kåret som en af Danmarks mest populære MTB-ruter med et underholdende “blåt-flow”.


Find vej fra p-pladsen ved Vejlsøhus

Rute fra p-plads til MTB spor i Vesterskoven

Silkeborg bugner af oplevelser: