Det sker i

Silkeborg

Turene i Velling Skovene går gennem uberørt Naturskov med op 300 år gamle bøgetræer. Turen ved Velling Kalv er kuperet, men den smukke udsigt over Salten Å – 119 meter over havets overflade – er en flot belønning på vandringen. Begge ruter er omkring 2 kilometer lange.

Velling Kalv – 2,3 km

Den gule afmærkede rute i Velling Skovene går op til udsigtspunktet Velling Kalv gennem gammel Bøgeskov. På den bakkede tur er der altid risiko for at møde væltede træer, men til gengæld får man lov at opleve skoven på dens egene og uberørte præmisser. Af sammen grund frarådes det at gå denne rute i kraftigt blæsevejr.

Fra toppen af Velling Kalv kan man se Salten Å dele landskabet i to med det bakkede morænelandskab på den østlige side og det flade hedelandskab på den vestlige. Her står man hele 84 meter over åen, der slynger sig nede i dalen, og sammenlagt 119 meter over havets overflade.

Råddenknoldturen – 2 km

Råddenknoldturen tager dig langs Lystrup å i de bakkede skove. Landskabet er præget af tunneldalene, der i to forløb strækker sig gennem skoven. Det er muligt at forlænge turen ved at hoppe på vandreruten i Snappegårds Skov. Her skal du krydse Bryrup-Vrads banen, som deler de to ruter, via Lystruphavevej.

Begge ruter er med start fra Den Grønne Plads ved Lystrupmindevej.

Silkeborg bugner af oplevelser: