Det sker i

Silkeborg

MTB tilbuddet i Silkeborg er det bedste i Danmark. Her finder du tilbud til alle slags MTB og alle tekniske niveauer.

Flow for alle i Vesterskoven og naturoplevelser i Gjern bakker. Teknisk XC i Nordskoven, Enduro på Danmarks Tag og masser af hop i bikeparken på alle niveauer.

God tur!

SILKEBORG BIKEPARK


Skovene omkring Silkeborg er kendt for at have nogle af landets bedste mountainbikspor, men i Silkeborg BikePark kan MTB-entusiasterne udfordre sig selv på to hjul i bynære omgivelse.

Silkeborg BikePark ligger bynært i den nordlige del af Silkeborg, og har et internationalt format over sig, der trækker mountainbikere fra nær og fjern.

Nogle af Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken, som er markeret med farver alt efter sværhedsgraden.

NORDSKOVEN


Nordskoven byder på tre MTB-spor med forskellige sværhedsgrader. Fælles for dem er den flotte natur, som de velholdte spor slynger sig igennem. Du kan enten rulle ud fra den østlige side af Nordskoven ved Silkeborg, fra den vestlige ved Sejs eller starte ved hjotspottet ved Skydebanen med indkørsel fra Aarhusvej.

MTB-sporene i Nordskoven er yderst velholdte med stor hjælpe fra frivillige hænder, der selv benytter sporene i skoven. Det slå spor strækker sig over 9,4 kilometer, men kører man de røde sløjfer, når man op på 11,5 kilometer. Med de sorte spor kan man i alt køre 12,4 kilometer mellem Nordskovens store Douglasgraner og smukke bøgetræer.

GJERN BAKKER


Højdemeter, tekniske udfordringer og et MTB-spor for familien. Blot 15 kilometer øst for Silkeborg ligger Gjern Bakker, hvor Trolden, der er kælenavnet for MTB-sporet i bakkerne, byder på lidt af det hele.

Det dramatiske istids-landskab, som udgør Gjern Bakker, byder på en 18,5 kilometer rød rute, for de øvede, samt en let blå rute på 6 kilometer for nybegyndere, børn og familier.

Starten går fra p-pladsen ved Trollhytten. Her er der gode muligheder for at parkere, toiletfaciliteter, borde og bænke, et bålsted samt en cykel-service station.

DANMARKS TAG


Et af Danmarks bedste og smukkeste MTB-spor snor sig i bakkerne omkring Julsø ved Himmelbjerget. Danmarks Tag, bliver sporet kaldt, og er udelukkende for øvede og erfarne MTB-ryttere, da sporet er meget teknisk anlagt.

MTB-sporet Danmarks Tag byder på masser af højdemeter for den øvede MTB-rytter. Opkørslerne er stejle og nedkørslerne lange, vilde og tekniske. Alt sammen midt i Søhøjlandets smukke natur med søerne og Himmelbjerget som ramme.