Det sker i

Silkeborg


Kristi Himmelfarts ferien byder på masser af oplevelser for både store og små. Vi må nemlig igen komme indenfor i vores dejlige kulturliv.

5 fantastiske udstillinger

Ud i kunsten og naturen


Op på cyklen – ud i kunsten og naturen. Cykelruterne ’Op på cyklen – ud i kunsten og naturen’ er et tværfagligt samarbejdsprojekt mellem Museum Jorn og AQUA Akvarium & Dyrepark, som ved hjælp af en guidebog og afmærkede ruter, med afgang fra de to institutioner, leder gæsterne ud på tur med forskellige kunst- og naturstop undervejs.


Læs mere >>


Ung pige der står ved montre og kigger på Tollundmanden

Tollundmanden 70 år


Vi mindes fundet af Tollundmanden for 70 år siden og fortæller historien fra de seneste 70 år. Siden 1952 har han været på museet i Silkeborg, hvor han ikke bare været en tilfældig populær udstillingsgenstand, men været så markant, at han har givet museet en stor del af sin fylde og personlighed. Takket været ham er museet kendt langt ud over Silkeborgs og Danmarks grænser.


Læs mere >>


Miró og Jorn


Fra d. 21. april præsenterer Museum Jorn en udstilling med den catalanske maler Joan Miro og Asger Jorn.

Udstillingen er et gnitstrende møde mellem to giganter og realiseres i anledning af Silkeborgs 175- års jubilæum.


Læs mere >>


Grafisk illustration

Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse


Gå på opdagelse i den skønne natur omkring Silkeborg i særudstillingen “Silkeborg Outdoor – fra overlevelse til oplevelse” på Hovedgården.

Sejl i kajak(simulator) ned ad Gudenåen, bliv klogere på, hvilke spor af fortidens mennesker der gemmer sig i Vesterskoven, hør fortællingen om stenalderens jægere ved Langsøen, og se den imponerende sølvskat med over 600 mønter, der i vikingetiden blev nedlagt ved Hærvejen. Det er nogle af de ting, du kan opleve i Museum Silkeborgs nye, stort anlagte særudstilling.


Læs mere >>


Kompedal – en lejr og et landskab


Tyske flygtninge, militærnægtere, mord og menneskejagt.

Den jyske hede, ihærdige kartoffeltyskere, voldsomme hedebrande, en charmerende tyveknægt og et bestialsk mord. Kompedal Plantage er rig på indtryk og historier, og med oprettelsen af militærnægterlejren i Kompedal kom der endnu flere til. Få historien om nægterne under Den Kolde Krig med stigende nægtertal – fra drengestreger til hash og hærværk.


Læs mere >>


4 smukke vandreruter

Vandresti ved Sindbjerg og Stoubjergs lyngklædte bakketoppe

Sindbjerg & Stoubjerg


Sindbjerg og Stoubjerg rejser sig som to ikoniske og lyngklædte toppe i et dramatisk istids-landskab. Når du tager turen ud på Sindbjerg og Stoubjergs velafmærkede vandrestier, går du faktisk på istidens højderyg i Jylland. Her blev skellet sat mellem Øst- og Vestjylland, og du kan stadig fornemme den store tunneldal, der blev formet af smeltevandets vej mod Kattegat.


Læs mere >>


Sti og træ bro i grønt parkområde

Krabbes Grønne Ring


Krabbes Grønne Ring ligger som et grønt bælte rundt om Kjellerup og er en natur- og kulturhistorisk bypark, der stammer helt tilbage fra 1890. Her finder du stier, vandløb og broer til gå- og løbeture i det smukke morænelandskab.


Læs mere >>


Udsigt over Bølling Sø fra lyngbeklædt bakketop

Bølling Sø


I udkanten af Engesvang kan du tage på en smuk gåtur omkring Bølling Sø. Her kan du blandt andet besøge stedet, hvor Tollundmanden og Ellingpigen blev fundet. Husk også kikkerten, da der omkring søen er et meget rigt fugleliv. Hele ruten er afmærket og strækker sig i alt 12 km.


Læs mere >>


Udsigt over Avnsø og Østerskoven

Østerskoven


Den blå vandrerute bugter sig hele 7 kilometer gennem Østerskoven – et af de smukkeste naturområder i Søhøjlandet. Hele ruten foregår i skov, men vekslen i beplantning og træer gør turen spændende og varieret. Læg dertil de mange smukke vue over Silkeborg søer, og du er garanteret en stor naturoplevelse.


Læs mere >>


Mest til børn

Billede af gårdlængerne på Høgdal

Høgdal


Høgdal er en kulturhistorisk perle, der er placeret midt i den smukke midtjyske natur. Den 4-længede gård er en tidslomme, der tager jer med tilbage til de gode gamle dage, hvor dyrene skal klappes og fodres, frokostkurven kan nydes på tæppet i det grønne, og hvor det idylliske landbrugsliv blev levet uden hjælp fra maskiner.


Læs mere >>


Skater der svæver i luften

Silkeborg SkatePark


Alle på små hjul kan bruge den 6.000 kvadratmeter store skatepark. Du kan for eksempel køre med løbehjul, rulleskøjter eller bmx’ere på de forskellige forhindringer. Du kan også bare “free-ride” ud i solnedgangen på den godt 4.000 kvadratmeter store del af betondækket, der stadig står uberørt.


Læs mere >>


Træskulptur udformet som en kæmpetrold der knæler i skoven

Kæmpetrolden Stærke Storm


Kæmpetrolden Stærke Storm sidder i skovene omkring Ørnsø og passer på skovens dyr. Han gemmer sig lidt, så du skal gå på opdagelse for at finde ham. Start ved Kunstcentret Silkeborg Bad og gå op i skoven mod syd.


Læs mere >>


Billede af kvinde udklædt som spåkone

Silkeborg Bibliotekerne


Biblioteket er én stor legeplads for børn. Vi har fantastiske legeområder, hvor børn kan udfordres både sanseligt, motorisk og indlæringsmæssigt.

På Silkeborg Bibliotekerne er kultur ikke kun for voksne. Derfor har vi forfatterbesøg, teaterstykker samt teknologiske og kreative workshops.


Læs mere >>